Ministras Raimundas Palaitis atsistatydina

Ministras Raimundas Palaitis atsistatydina

Valdantiesiems pavyko rasti kompromisą ir išsaugoti valdančiąją koaliciją. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pranešė atsistatydinsiąs.

Tai pranešta po pirmadienį Prezidentūroje įvykusio Premjero Andriaus Kubiliaus, LiCS lyderio Algio Čapliko ir vidaus reikalų ministro R. Palaičio susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite.

"Noriu pasakyti, kad aš iš tikrųjų dėl savo sprendimo nė kiek neapgailestauju. Atleidęs du FNTT pareigūnus jaučiaus elgęsis teisėtai ir teisingai, bet, matydamas Lietuvoje tokią situaciją, kuri kilo dėl sunkiai nusakomų veiksmų, aš nemanau, kad mano asmuo turėtų trukdyti veikti išvien į priekį, todėl suvokdamas atsakomybę artimiausiu metu atnešiu atsistatydinimo pareiškimą", - pareiškė R. Palaitis.

„Noriu tikėti, kad radome kompromisą, kaip ir turi būti bet kurioje demokratinėje valstybėje susiklosčius politinei krizei. Tikiuosi, kad abi pusės laikysis susitarimo, kurį pasiekėme šiandien.

Susitarimas toks: ši koalicija gali dirbti kartu, ir dirbs, bet nuolaidos turėjo padaryti abi pusės. Tokias nuolaidas ir padarė. Nuolaidos yra tokios: pirmiausia, FNTT pareigūnų grąžinimas į darbą gali vykti tik teisinėmis, o ne politinėmis priemonėmis. FNTT sistemos pertvarka yra pribrendusi, ką aš asmeniškai siūliau dar 2010 metų pradžioje. Tai nebuvo įvykdyta, matomai, tuomet galėjome spręsti ir užbėgti už akių konfliktui. Ši pertvarka bus rimtai svarstoma Vyriausybėje, bus teikiami siūlymai Seimui.

Turint galvoje susiklosčiusią situaciją ir įtampą tarp dvejų partnerių, konkrečiai dėl ministro R. Palaičio veiksmų, norėčiau pasakyti, kad R. Palaičio neatleidau todėl, kad mano manymu (čia mūsų nuomonės su premjeru skiriasi) jis laikėsi visų būtinų įstatymų atleisdamas FNTT pareigūnus. Bet koks kompromisas galėjo būti padarytas tik tuo atveju, jei pats ministras, matydamas įtampas koalicijoje, apsispręstų pasitraukti iš pozicijos. Tik jo paties noru tai gali įvykti.

Todėl turint tokius tris kompromisus ant stalo tikiuosi, kad koalicijos partneriai dabar susilaikys nuo vienas kito puolimo, stumdymosi ir priešrinkiminės retorikos. Yra daug labai svarbių klausimų, tiek politikoje, tiek visuomenėje. Turiu galvoje ir šilumos kainas, ir maisto produktų kainas, ir kitus klausimus, kuriuos Vyriausybė privalo spręsti ir baigti stumdytis tarpusavyje.

Labai tikiuosi, kad šio susitarimo laikys abu koalicijos partneriai ir kad man nereikės prie šio klausimos grįžti dar kartą“, - sakė prezidentė D. Grybauskaitė.

„Pozityviai vertinu ministro pareiškimą, gerai, kad yra padarytas toks sprendimas, kuris leidžia koalicijai toliau svarstyti bendrą darbą“, - po susitikimo sakė A. Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder