Šauktinių grąžinimą palaikys liberalai, socialdemokratai, konservatoriai, "darbiečiai"

Šauktinių grąžinimą palaikys liberalai, socialdemokratai, konservatoriai, "darbiečiai"

Liberalų sąjūdis Seime ketvirtadienį balsuos už šauktinių kariuomenės grąžinimo įstatymo pateikimą, bet siūlys konkretinti šaukimo tvarką.

"Pritarsime įstatymo projekto pateikimui", - Eltai sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Anot E. Masiulio, liberalų frakcija Seime sieks įtvirtinti, kad šauktinių principas būtų įtvirtintas maksimaliai savanoriškumo pagrindu, sukuriant papildomas motyvacines programas. Liberalų lyderio teigimu, partija taip pat reikalaus įsipareigojimo, kad profesionalų kariuomenė bus toliau vystoma ir greičiau komplektuojama.

"Tam reikia ilgalaikės atlyginimų kėlimo sistemos, susijusios su mūsų stipriai didėjančiu gynybos biudžetu", - kalbėjo E. Masiulis.

Liberalai taip pat siūlys konkretinti šauktinių atrankos tvarką - atsitiktinumo principo joje turi likti kiek įmanoma mažiau, sakė E. Masiulis.

"Kad neatsitiktų taip, kad žmogus, baigęs aukštąją mokyklą ir turintis gerą darbą, atsitiktiniu būdu yra pakviečiamas (...) Turėtų kriterijuose būti aiškiai atspindėta, kad privaloma tvarka bus kviečiami tie žmonės, kurie dar neįsitvirtino gyvenime", - pabrėžė E. Masiulis.

Seimas dėl principinės kariuomenės struktūros iki 2020 m. pirmą kartą balsuos ketvirtadienį, įstatymo priėmimui vėliau bus reikalingi dar du balsavimai. Savo paramą šauktinių kariuomenės grąžinimui jau yra išreiškę socialdemokratai, konservatoriai ir "darbiečiai".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder