Seimas sutiko suvaržyti parlamentaro Vinco Babiliaus laisvę

Seimas sutiko suvaržyti parlamentaro Vinco Babiliaus laisvę

Antradienį Seimas, patenkindamas generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą, sutiko panaikinti Seimo nario Vinco Babiliaus teisinį imunitetą.

Už Seimo laikinosios tyrimo komisijos parengtą rezoliucijos projektą, kuriame siūloma leisti suvaržyti greitį viršijusio Seimo nario V. Babiliaus laisvę, balsavo 86 Seimo nariai, prieš buvo 2, susilaikė 4 parlamentarai.

Tyrimo komisijai vadovavo Seimo narys "tvarkietis" Remigijus Žemaitaitis.

Generalinis prokuroras D. Valys praėjusią savaitę paprašė Seimo panaikinti teisinį imunitetą parlamentarui V. Babiliui. Iš Seimo tribūnos D. Valys informavo, kad šių metų liepos 9 d. Seimo narys V. Babilius kelyje Vilnius-Klaipėda važiavo 165 kilometrų per valandą greičiu.

Pasak D. Valio, už pažeidimą jam gresia bauda arba 7 parų administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu, primena ELTA.

Generalinis prokuroras sakė turįs duomenų, kad V. Babilius praeityje ne kartą buvo baustas administracine tvarka už kelių eismo taisyklių pažeidimus ir šiuo metu turi keturias galiojančias nuobaudas.

V. Babilius atsiprašė kolegų už nusižengimą, dėl kurio gaištamas Seimo darbas.

"Nesigilindamas į įvykio aplinkybes, noriu pabrėžti, kad esu pasiruošęs atsakyti pagal visas įstatymo numatytas sankcijas", - kreipdamasis į Seimą yra sakęs V. Babilius.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder