STT sulaikė Radviliškio kultūros centro direktorių

STT sulaikė Radviliškio kultūros centro direktorių

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai trečiadienio vakarą sulaikė ir į Šiaulių areštinę uždarė Radviliškio kultūros centro direktorių Romualdą Juzukonį. 35 metų konservatoriui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba siekiant asmeninės naudos, dokumentų klastojimu ir sukčiavimu, rašo portalas lrytas.lt

Trečiadienį pareigūnai apklausė statybomis besiverčiančios įmonės "Leo statyba" buvusį darbų vadovą. Jam pateikti tokie patys įtarimai, o jis po apklausos paleistas. Tikėtina, kad į areštinę radviliškietis nepateko, nes prisipažino.

Iki šiol areštinėje laikomi Radviliškio meras konservatorius Antanas Čepononis ir Radviliškio pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojas taip pat konservatorius Aloyzas Juodis.

Be jų, už grotų atsidūrė ir Radviliškio verslininkas konservatorius Gintaras Žilėnas, kurio pavardė figūruoja Panevėžį sukrėtusiame korupcijos skandale.

G. Žilėnas yra skandalo centre atsidūrusių žemės ūkio kooperatyvo "Dobilas" ir bendrovės "Leo statyba" bendraturtis. Medikas A. Juodis - įmonės "Leo statyba" bendrasavininkis.

Įtarimai taip pat pareikšti buvusiai įmonės "Leo statyba" direktorei konservatorei Vilmai Adomaitienei, šios bendrovės darbų vykdytojui Leonardui Šeštokui ir Radviliškio savivaldybės statybos skyriaus vyriausiajam specialistui konservatoriui Kęstučiui Čiūdarui.

Radviliškiečiai įklimpo dėl trijų viešųjų pirkimų - 0,8 mln. litų vertės tarptautinio Radviliškio ir Bauskės kultūros centrų projekto, 0,92 mln. litų kainuojančios Obelėlės gatvės rekonstrukcijos ir maždaug 0,67 mln. litų įkainotos Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios rekonstrukcijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder