Teismas tirs švietimo ir mokslo ministro įsakymo teisėtumą

Teismas tirs švietimo ir mokslo ministro įsakymo teisėtumą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) tirs švietimo ir mokslo ministro įsakymo dėl naujos stojimo į aukštąsias mokyklas tvarkos teisėtumą.

LVAT pranešė spalio 10 dienos nutartimi priėmęs nagrinėti Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos prašymą ištirti, ar švietimo ir mokslo ministro 2012 m. rugpjūčio 31 d. įsakymas "Dėl geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašo patvirtinimo" ir juo patvirtintas Geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašas neprieštarauja Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatymo 70 straipsnio 1 daliai, Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo 5 straipsnio 1 ir 3 punktams ir 26 straipsnio 1 daliai, konstituciniam teisinės valstybės principui bei vaiko teisėms ir teisėtiems interesams.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė teismo prašė ištirti, ar naują stojimo tvarką nuo 2014 m. numatantys teisės aktai atitinka įstatymus. E. Žiobienė taip pat teismo paprašė sustabdyti naujos stojimo tvarkos galiojimą tol, kol neįsiteisės teismo sprendimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder