Valdas Vasiliauskas palieka "tvarkiečių" frakciją

Valdas Vasiliauskas palieka "tvarkiečių" frakciją

Iš valdančios partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcijos traukiasi Valdas Vasiliauskas. Jis taip pat palieka partijos rinkimų štabo vadovo pareigas.

Pasak politiko, tokį sprendimą jis priėmęs po to, kai "tvarkietis" Remigijus Žemaitaitis paskirtas Strateginės grupės vadovu.

Vilniuje pirmadienio pavakarę posėdžiauja partijos Tvarka ir teisingumas taryba.

Pasitraukus V. Vasiliauskui, Tvarkos ir teisingumo frakcija Seime turės 10 narių. V. Vasiliauskas toliau dirbs Mišrioje Seimo frakcijoje.

2012-2016 metų kadencijos Seime, per praėjusius rinkimus gavusi 11 mandatų, Tvarkos ir teisingumo partija dirba valdančiojoje daugumoje.

Naujausių apklausų duomenimis, partijos Tvarka ir teisingumas palaikymas tarp rinkimuose apsisprendusių dalyvauti rinkėjų buvo 9 proc., įskaičiuojant ir neapsisprendusius - 7 proc. rinkėjų.

"Tvarkiečiai" turi per 13 tūkst. narių.

Rinkimai į Seimą vyks spalį.

Povilas Gylys BNS taip pat patvirtino, jog Seimo rinkimuose su „tvarkiečiais“ nedalyvaus.

„Šiandien apsisprendžiau, kad nekandidatuosiu“, - tvirtino P.Gylys.

Abu politikai teigė, jog artimiausiame Seimo posėdyje praneš ir apie sprendimą palikti „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Pasitraukus V.Vasiliauskui ir P.Gyliui, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narių skaičius sumažės iki devynių.

P.Gylys ir V.Vasiliauskas į Seimą buvo išrinkti kaip kandidatavę su partija „Drąsos kelias“, kurios frakcija dėl nepakankamo narių skaičiaus šiuo metu yra iširusi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder