VRK narys: 4 sutapimus turi vertinti rinkėjai

VRK narys: 4 sutapimus turi vertinti rinkėjai

Dalis Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narių savo interesais yra susiję su Darbo partija ir tai didele dalimi lėmė VRK nesugebėjimą užtikrinti, kad Seimo rinkimai vyktų remiantis demokratiniais rinkimų principais, sako VRK narys Liutauras Ulevičius.

"Šalia to, kad pažeidimai netiriami tiek prieš rinkimus, tiek per rinkimus, dalis VRK narių pernelyg daug turi sąsajų su Darbo partija", - antradienį savo spaudos konferencijoje sakė L. Ulevičius.

Pasak L. Ulevičiaus, VRK narys, Lietuvos teisininkų draugijos deleguotas Julius Jasaitis dirba toje pačioje advokatų kontoroje SPES kaip ir Viktoro Uspaskicho advokatas "juodosios buhalterijos" byloje Vytautas Sviderskis, o sąsajų su Darbo partija turi ir dar penki komisijos nariai - Jonas Udris, Laura Matjošaitytė, Živilė Verbylaitė, Danutė Merkeliūnienė ir Reda Daniškevičiūtė.

Šie šeši asmenys, L. Ulevičiaus teigimu, svarbiausiais klausimais, susijusiais su Darbo partija, visada balsuodavo vieningai.

"Mes, VRK, neužtikrinome, kad rinkimai vyktų remiantis demokratinių rinkimų principais", - konstatavo L. Ulevičius. Jis pažymėjo, kad tyrimai net ir gavus informaciją apie pažeidimus dažnai "arba nebūdavo vykdomi, arba būdavo užtempiami, arba sprendimai būdavo priimami keistai".

L. Ulevičius sakė atsistatydinti negalvojantis, kadangi vieno žmogaus atsistatydinimas problemos neišspręs: anot jo, atsistatydinti turėtų visa VRK. Jis žadėjo artimiausiu metu kreiptis į Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę su prašymu įvertinti pasitikėjimo VRK klausimą.

L. Ulevičiaus pristatymą galite rasti čia.

 

 

 

 

 

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder