Apdovanoti kultūros magistrai ir garbės pilietis

Apdovanoti kultūros magistrai ir garbės pilietis

Sekmadienį, švenčiant Klaipėdos miesto gimtadienį, buvo apdovanoti 2010 metų Klaipėdos miesto kultūros magistrai. Šį kartą Klaipėdos Pilies muziejaus Frydricho poternoje taip pat buvo apdovanotas ir uostamiesčio garbės pilietis.

Iškilmingos ceremonijos metu Klaipėdos miesto regalijomis buvo apdovanotas "Limarko grupės" prezidentas Vytautas Lygnugaris. Garbės piliečio statusas jam buvo suteiktas už įnašą į uostamiesčio gyvenimą, rūpinimąsi Klaipėdos Koncertų sale, Jūrų muziejumi, irklavimo mokykla, Klaipėdos pilies džiazo festivaliu ir daugelį kitų darbų.

Klaipėdos garbės pilietį sveikino ir Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus, pagrojęs violončele. "Jaučiuosi labai pagerbtas. Kadangi esu tikras klaipėdietis, man tikrai rūpi uostamiesčio gerbūvis", - teigė V. Lygnugaris.

Pilies muziejaus Frydricho poternoje tradiciškai apdovanoti ir kultūros magistrai. Nuskambėjus legendoms apie magistrų žiedų atsiradimą, jie buvo įteikti etnologei Valerijai Jankūnaitei bei rašytojui Rimantui Černiauskui.

Apdovanojimus naujiesiems kultūros magistrams įteikė Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, kuris magistrams palinkėjo žiedus nešioti ir jų nepamesti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder