Dragūnus aplankė Klaipėdos mokiniai

Dragūnus aplankė Klaipėdos mokiniai

Rugsėjo19 – 20 dienomis Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione vyko pažintinės ekskursijos. Siekdami plėsti mokinių profesines kompetencijas, akivaizdžiai susipažinti su galimomis įsidarbinimo pagal specialybę perspektyvomis, batalioną aplankė apie 50 mokinių iš Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos.

Ekskursijos vyko dvi dienas. Kasdien batalioną aplankydavo po dvi mokinių grupes. Ekskursijų metų mokiniams buvo pristatytas Dragūnų batalionas, supažindinta su bataliono istorija ir dabartinėmis užduotimis, pristatytas bataliono technikos parkas bei organizuotas praktinis šaudymas iš pneumatinių ginklų.

Labiausiai mokinius sudomino technikos parko veikla bei transporto priemonių eksploatavimo ir priežiūros ypatumai. Tiesioginės paramos kuopos vado pavaduotojas srž. Evaldas Vilimas pristatė svečiams bataliono turimą techniką, papasakojo apie jos galimybes, supažindino su taktinėmis-techninėmis charakteristikomis.

Mokiniai turėjo galimybę iš arti apžiūrėti techniką, pabendrauti su kariais atsakingais už jos naudojimą. „Autotechnika įspūdinga, atrodo kaip iš filmų“ – komentavo vienas iš mokinių Edvinas Kvedaras. Susitikimo metu svečiai uždavinėjo įvairius klausimus kariams, kurie noriai dalinosi tarnybos įspūdžiais.

Ekskursijų pabaigoje, poligono tarnybos saugos specialistas vyr. srž. Gintautas Nesteckis, bataliono 15 metrų šaudykloje, vedė šaudymo pratybas iš pneumatinio šautuvo. Nors ir ginklai nebuvo koviniai, tačiau visi pratimai buvo atliekami pagal Lietuvos kariuomenėje patvirtintą tvarką. Todėl mokiniai buvo labai nustebę, kad pratybų metu naudojama tiek įvairių komandų ir saugumo priemonių.

„Aš visada galvojau, kad kariai tiesiog atsigula ir iššaudo visą dėtuvę“ – komentavo pratybas vienas iš mokinių – „tačiau dabar matau, kad tai nėra taip paprasta“.

Keli iš mokinių jau yra išbandę savo jėgas baziniuose kariniuose mokymuose (BKM) Lietuvos kariuomenėje, tai pat tęsia tarnybą Savanorių pajėgose. Kiti žadėjo išbandyti save per artimiausius BKM.

Pranešimą parengė Dragūnų bataliono štabo S5 skyriaus viršininkė kpt. Aistė Milkintienė


 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder