Į garbės piliečius siūlomas Vytautas Lygnugaris

Į garbės piliečius siūlomas Vytautas Lygnugaris

Kitą savaitę Klaipėdos miesto tarybai bus teikiamas sprendimo projektas, kuriuo uostamiesčio garbės piliečiu siūloma paskelbti bendrovės "Limarko" laivininkystės kompanijos prezidentą Vytautą Lygnugarį.

Šis klaipėdietis tiek politikų, tiek įvairių organizacijų atstovų manymu, įvertinimo nusipelnė už labdaringą veiklą, jis svariai prisidėjo prie to, kad laivai plaukiotų su Lietuvos vėliava, garsino miestą.

Ko gero, labiausiai V. Lygnugario pavardė pastaruoju metu buvo linksniuojama Lietuvos jūreivių pagrobimo piratų nelaisvėn istorijose.

Pasak uostamiesčio vadovo Rimanto Taraškevičiaus, dėl V. Lygnugario kandidatūros jau aptarta ir visose Tarybos frakcijose. Prieštaraujančių nėra.

Žmogus, tapęs Klaipėdos miesto garbės piliečiu, gauna specialų ženkliuką, yra įrašomas garbės piliečių knygoje, suteiktą vardą gali naudoti įvairioje asmeninėje atributikoje (vizitinėse kortelėse, antspauduose ir pan.).

Paskutinį kartą - 2008-aisiais - uostamiesčio garbės piliečio vardas suteiktas aktoriui  Vytautui Paukštei.

Politikai yra patvirtinę tokią tvarką, pagal kurią garbės piliečio titulas suteikiamas ne dažniau kaip vieną kartą per metus. Iškilminga ceremonija paprastai vyksta per miesto gimtadienį, rugpjūčio 1-ąją.

Pirmasis miesto garbės pilietis - vokietis Heinzas Radziwillas, kuris inicijavo Teatro aikštėje esančios Taravos Anikės paminklo, pastatyto 1912 metais ir dingusio per Antrąjį pasaulinį karą, atstatymą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder