Į ledinį jūros vandenį  - ir sveikatos ministras

Į ledinį jūros vandenį - ir sveikatos ministras

Šeštadienį Palangoje vyko tradicinės Lietuvos sveikuolių sąjungos organizuojamos garsiosios žiemos maudynės „Palangos ruoniai -2017“ . Visiems gausiai susirinkusiems žiūrovams buvo labai įdomu, ar į šaltas Baltijos jūros bangas išdrįs niurktelėti ir sveikuolių renginyje dalyvavęs 41 metų Sveikatos apsaugos ministras profesorius Aurelijus Veryga, propaguojantis sveikos gyvensenos būdą. Jis neturėjo kitos išeities – lydimas susižavėjimo šūksnių niurktelėjo kartu su beveik 200 žmonių, suvažiavusių iš visos Lietuvos. Maudynes stebėjo daugybė žmonių, susirinkusių ant Palangos jūros tilto ir paplūdimyje.

„Vanduo geras kaip ir visada. Jau penkeri metai lendu į jūrą per ruonių šventę, labai geras jausmas. Siūlau pabandyti. Aš grūdinuosi, kiekvieną rytą lendu po šaltu dušu, nes jūra toli nuo Vilniaus. O Palangoje tiesiog šventė, po metų grūdinimosi įlįsti į jūrą yra tiesiog smagu. Žinoma, ir sportuoti, ir bet ką daryti visada smagiau kompanijoje“, - sakė ką tik tūkstantinės minios akivaizdoje išsimaudęs sveikatos ministras ir pridūrė, kad neturi jokios baimės susirgti. Toks veiksmas, jo manymu, yra savotiškas asmeninių baimių peržengimo momentas.

Daug kam rūpėjo, ar šiemet atvyks ir buvęs Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas bei šių maudynių Palangoje iniciatorius Seimo narys Dainius Kepenis. Žinoma, jis buvo kartu su visais, taip sakant, priešakinėse gretose. Rodydamas į ant Palangos tilto stovinčiuosius, D. Kepenis juokavo: „Tie žmonės, kurie čia žiūri, ko gero, labai norėtų irgi pasinerti, bet niekas jų nepakviečia. Manau, mums labai reikia pavyzdžių, kuriais galėtume sekti. Štai ministras tikrai rodo pavyzdį.“

Klausiamas, kodėl tarp ruonių nematyti daugiau Seimo narių, D. Kepenis atsakė, kad jie visi užsiėmę, dirba su rinkėjais, ir žadėjo, kad kitais metais jų bus daugiau.

32 metų moteris, išlipusi iš vandens, prie ant jūros kranto degančio laužo jautėsi žvaliai: „Nebaisu nė kiek, šilta, gerai“, - sakė ji. Moteris maudytis šaltame vandenyje pradėjo prieš kelerius metus ir dėl tokio pasirinkimo nė kiek nesigaili.

Beje, Lietuvos sveikuolių sąjunga 2017- uosius paskelbė Blaivios ir sveikos jaunystės metais, gal todėl lediniame vandenyje buvo nemažai jaunimo. Tai padaryti pirmą kartą gyvenime išdrįso ir 10 metų Adrija, atvykusi su tėveliu iš Žagarės. Sakė, kad mama leidusi.

Palangos ruoniai 2017

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder