Jaunieji etninės kultūros mylėtojai džiugina pasiekimais

Jaunieji etninės kultūros mylėtojai džiugina pasiekimais

Klaipėdos rajone apstu gabių ir etninei kultūrai neabejingų vaikų. Kovo mėnesį vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ Mažosios Lietuvos regioninis ratas ir Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados respublikinis etapas. Abu konkursai Klaipėdos rajono atstovams buvo itin sėkmingi.

Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ Mažosios Lietuvos regioninis ratas Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centre organizuotas kovo 23-iąją. Jame dalyvavo Kretingos, Šilutės, Klaipėdos miesto ir rajono, Palangos, Pagėgių, Neringos savivaldybių atstovai. Mažosios Lietuvos regioninio rato laureate tapo devynmetė dainininkė Auksė Auškelytė iš Priekulės muzikos mokyklos. Mergaitę ruošė mokytoja Regina Tulickienė. Dainininkė su šalies vaikais varžysis nacionaliniame „Tramtatulio“ rate Kaune.

Kovo 30-ąją Vilniaus Žvėryno gimnazijoje surengtas pirmosios Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados respublikinis etapas. Jame dalyvavo 30 moksleivių iš visos šalies, kurie įveikė atrankinius etapus. Olimpiados dalyviai rungėsi 6–8 ir 9–12 klasių amžiaus grupėse. Jų laukė dvi užduotys: etnokultūros pažinimo testas ir etnokultūrinė kūrybinė raiška. Moksleiviai šoko, dainavo, grojo liaudiškais instrumentais, taip pat varžėsi skaitovai. Respublikiniame etape puikiai pasirodė ir 6–8 klasių grupėje trečiąją vietą užėmė Klaipėdos rajono atstovė Gabrielė Popovaitė iš Ketvergių pagrindinės mokyklos.

Gabrielės mokytoja – Eglė Avilovienė. Olimpiadoje gerai sekėsi ir Mildai Tulabaitei iš Gargždų „Minijos“ progimnazijos (mokytoja Gintarė Januškienė). Kaip skelbia organizatoriai, olimpiados tikslas – ugdyti brandžią, visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai susivokusią asmenybę, gebančią puoselėti, saugoti, išreikšti ir perduoti kitiems prigimtines (etnines) ir pasaulio kultūrų vertybes.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder