Jei lyja, Palangoje nėra ką veikti

Jei lyja, Palangoje nėra ką veikti

Po triukšmingo vasaros sezono atidarymo, kuriam didelę įtaką darė ir neįprasti tokiam metui karščiai, šį savaitgalį Palangą gali sukaustyti štilis. Priežastis paprasta - atvėsus orams vasaros sostine save tituluojančiame kurorte labai mažai pramogų. Tiesa, patys palangiškiai užtikrina, kad jų miestelyje yra kur nueiti ir ką veikti. Tereikia sekti informaciją.

Kurorto verslininkai patys pripažįsta, kad jei šviečia saulė ir yra šilta, Palangoje tikrai yra ką veikti ir niekas nesiskundžia. O ką daryti prasidėjus darganai?

Dažnas lietuvis dabar turi su kuo palyginti ir nuolat pirštu baksnoja Druskininkų pusėn, kur veikia ir vandens pramogų parkas, ir sniego arena, ir laipynių parkas. Esą, jei nebūtų jūros, tai Palangoje visi mirtų iš nuobodulio.

Palangos autobusų stotyje įsikūrusio Turizmo informacijos centro (TIC) darbuotojai su tokiomis nuostatomis nesutinka ir įtikinėja, kad ir didžiausiame šalie kurorte yra ką veikti.

"Dažnai užsuka šeimos su vaikais ir prašo patarimo, ką veikti. Jiems patariame nuvykti į bet kurio Palangos viešbučio SPA centrą arba aplankyti spektaklį, parodą, nelygu, kokie renginiai vyksta savaitgalį. Jei pasiseks, tai savaitgalį, kai organizuojama daug įvairių renginių, nuobodžiauti gali netekti", - sakė Palangos TIC darbuotojai.

Jų teigimu, tereikia sekti informaciją, ir pasikaitinti pirtyse bei išsimaudyti baseinuose bus galima už nedidelę kainą.

"Visą žiemą "Auskoje" buvo galima maudytis šio viešbučio baseine už 20 litų, viešbučio darbuotojai laiko beveik nesekdavo. Arba viešbutyje "Gabija", "Žilvinas". Net viešbutyje "Palanga", jei jame nėra labai daug nuolatinių gyventojų, galima paplaukioti baseine", - įtikinėjo neprisistačiusi vadybininkė.

Nenorintieji grumdyti minioje pučiant žvarbiam vėjui gali išsirinkti kurio nors viešbučio SPA centrą. Tiesa, kainos juose nėra mažos. Viešbutyje "Vanagupė", kol dar neprasidėjo atostogų sezonas, galima praleisti sekmadienio popietę viešbučio baseinų ir pirčių komplekse, o po jo papietauti. Ši pramoga trims asmenims kainuotų 215 litų. Viešbutyje "Gabija" 3 valandų apsilankymas SPA centre, kuriame yra baseinas ir pirtis, kainuoja 45 litus vienam asmeniui. Aišku, pietų už šią sumą nepasiūlys. Nepasiūlys ir viešbučio "Medūza" pirčių komplekse, kuriame valandą pramogauti galima už 200 litų. Tiesa, lankytojų skaičius beveik neribojamas. Panaši pirties kaina ir viešbutyje "Pušų paunksmėje".

Minėtojo Palangos TIC interneto svetainėje poilsiautojams siūloma aplankyti kelis muziejus, tarp jų ir iki skausmo pažįstamą grafų Tiškevičių rūmuose įsikūrusį Gintaro. Taip pat galima pajodinėti žirgais. Tiesa, ši pramoga specifinė ir patikti gali ne visiems. O ir kainuoja vieną litą už minutę.

Aišku, dar galima už 20 litų visai dienai išsinuomoti dviratį ir važiuoti į Klaipėdą. O jei pramogautojai jau atvyko iš Klaipėdos?

Prieš dvejus metus Palangos TIC atliko savo lankytojų apklausą. Į klausimą, ko pasigedo, kai kurie respondentai tiesiai šviesiai atsakė, kad gero oro, baseino arba akvaparko, nes Palanga tiesiog miršta, nėra ką veikti.

BEJE

Šį savaitgalį pajūryje organizuojamas pirčių festivalis bei III vanojimo čempionatas. Renginiai vyks ant jūros kranto, specialiai paplūdimyje pastatytose palapinėse, mobiliose pirtyse bei prie Pirmosios gelbėjimo stoties sumontuotoje stiklinėje kabinoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder