Klaipėdai talkins Lietuvos mokslinis potencialas

Klaipėdai talkins Lietuvos mokslinis potencialas

Vykdant Klaipėdos plėtrą įsijungs dar daugiau protų, mat penktadienį uostamiesčio savivaldybė ir Lietuvos Mokslų Akademija (LMA) pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

"Šios sutarties pasirašymas su Klaipėda mums yra rimtas iššūkis, nes uostamiestis ir taip turi gerą mokslinį potencialą. Reikia pripažinti, kad ypač didelę tokio bendradarbiavimo naudą jaučiame pasirašydami sutartis su mažesnėmis savivaldybėmis, kur žmonės yra išsiilgę akademinės aplinkos. Visgi net neabejoju, kad būsime vieni kitiems naudingi", - prieš pasirašant bendradarbiavimo sutartį kalbėjo LMA prezidentas prof. Valdemaras Razumas.

Sutartyje numatyta įgyvendinti abupusiai naudingą bendradarbiavimo politiką, nukreiptą į LMA ekspertinės veiklos ir Klaipėdos miesto darbo rinkos poreikių ir inetersų suderinimą.

LMA narys yra ir buvęs Klaipėdos universiteto rektorius profesorius Vladas Žulkus. Jo nuomone šis bendradarbiavimas Klaipėdai bus ypač naudingas, kai rengiant įvairius projektus prireiks ekspertų nuomonės.

"Lietuvos Mokslų Akademijos nariai turi labai daug mokslinės patirties ir idėjų", - patikino V. Žulkus.

Manoma, kad mokslininkų pagalba labai pravers, kai bus parengtas ilgalaikis strateginis planas, kuriame numatoma Europos Sąjungos lėšomis įgyvendinti daug projektų. Juolab kad planuojamos inovatyvios strategijos, susijusios su energetika ir IT technologijomis.
LMA Lietuvoje veikia jau 71 metus, pastaruoju metu ji yra pasirašiusi bendardabiavimo sutartis su 5 savivaldybėmis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder