Klaipėdiečiai savo mieste trūkumų neįžvelgia

Klaipėdiečiai savo mieste trūkumų neįžvelgia

Penktadienį vykusioje konferencijoje pristatyta viena iš pradinių Klaipėdos miesto strateginio plėtros plano dalių – gyventojų apklausa, kuria buvo siekiama išsiaiškinti miestiečių nuomonę apie šiuo metu jiems teikiamas paslaugas.

Šią apklausą savivaldybės užsakymu vykdė įmonė UAB „Lyderio grupė“, kurios pagrindinė veikla – statybos ir konsultavimas. Konferencijos metu įmonės atstovai pristatė pagrindinių ir aktualiausių gyventojų atsakymų analizę.

Tarp geriausiai įvertintų paslaugų – viešasis transportas, aplinkos tvarkymas ir didieji miesto renginiai, sulaukę didžiausių balų. Tarp mažiau miestiečiams įtikusių paslaugų galima pastebėti pasivaikščiojimo takų apšvietimą ir sporto renginių trūkumą. Tokie rezultatai nenustebino į konferenciją susirinkusių žiūrovų, pasak kurių ir be apklausos aišku, jog Klaipėdos mieste didžiosios šventės sulaukia didesnio dėmesio, nei turnyrinių lentelių dugne besikapanojančios sporto komandos.

Apibendrinti apklausos rezultatai parodė, kad uostamiestyje nepatenkintų gyventojų yra kur kas mažiau, negu buvo galima tikėtis. Tokios išvados nustebintas politikas Nerijus Čapas, sėdėjęs tarp žiūrovų, pajuokavo, jog tikriausiai apklausiami buvo Helsinkio gyventojai, nes pasak rezultatų, pokyčių miestiečiams nebereikia.

„Atrodo, kad gyvename rojuje. Tai gal nieko ir keisti nebereikia? Galbūt apklausėte tą tūkstantį gyventojų Helsinkyje?

Mano nuomone, tai nerimta apklausa. Patys pažiūrėkite – nors neturiu nieko prieš jaunimą, tačiau dalis apklausos respondentų yra nuo 15 metų amžiaus. O kai kurie klausimai – apie statybos ir verslo leidimus. Ar ta amžiaus grupė gali kalbėti apie tokius dalykus ir juos vertinti?“- pastabų negailėjo N. Čapas.

Dalyviams apklausoje pasigedus klausimų apie sveikatos apsaugą, o taip pat suabejojus respondentų kompetencija, į pokalbį įsiterpęs Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Vytautas Čepas visus ramino, jog sociologinės apklausos visada turi savotišką logiką. Tiesa politikas pridūrė, jog kai kurių sričių rodikliai nėra jau tokie geri, kokius juos pristatė konferencijos pranešėjai. 

Iš viso už surengtą apklausą UAB „Lyderio grupei“ savivaldybė sumokėjo per 55 tūkst. litų, kurių nemaža dalis buvo skirta iš Europos Sąjungos fondų.

Detalius apklausos rezultatus galima rasti interneto svetainėje www.klaipeda2020.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder