Klaipėdos filantropo gimtadienis tapo šeimų švente

Klaipėdos filantropo gimtadienis tapo šeimų švente

Sekmadienį, pagerbiant vieną iškiliausių senosios Klaipėdos filantropų pirklį Julių Liudviką Vynerį, jo gimtadienio proga Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir J. L. Vynerio labdaros ir paramos fondas Skulptūrų parke surengė tradicinę Šeimų šventę, kurioje netrūko ryškiaspalvių paukščių.

Ši šventė sugalvota šeimoms, kad jos ne tik galėtų pagerbti mecenatą J. L. Vynerį, bet ir pasveikinti pavasarį. Taip pat norima Balandžio 1-ąją paversti turininga bendruomenės susibūrimo diena.

J. L. Vynerio fondas yra bendruomeninė organizacija, o parkas - pati tinkamiausia vieta susitikti bendruomenėms. Būtent todėl imta bendradarbiauti su Skulptūrų parku. Su juo sieja ir tai, kad kapinaitėse stovi paminklas J. L. Vyneriui.

Šeimų šventei mažieji kartu su tėveliais iš popieriaus gamino paukščius - šis darbas Tautinių mažumų centre kūrybinėse dirbtuvėse vyko net du pastaruosius savaitgalius. Paukščiai pasirinkti ne tik kaip pavasario šaukliai, bet ir dėl to, kad J. L. Vyneris praturtėjo iš labai su paukščiais susijusio dalyko - sėklų.

Vaikai kartu su tėveliais vaišinosi arbata, sausainias. Jiems buvo suorganizuota viktorina apie J. L. Vynerį. Be to, mažieji kartu su Klaipėdos universiteto Režisūros katedros studentais apžiūrėjo parko skulptūras, o vėliau iš paukščių padarė alėją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder