Miesto Taryboje - automobilininkų klubas

Miesto Taryboje - automobilininkų klubas

Klaipėdos miesto tarybos nariai nutarė puoselėti tautos kritikuojamas parlamentarų tradicijas didžiausią dalį vadinamųjų kanceliarinių išmokų leidžiant ne kam kitam, o automobiliams.

Tai paaiškėjo po to, kai politikai pristatė ataskaitas ir sąskaitas, nurodančias, kur per praėjusius tris mėnesius buvo panaudoti Tarybos nario veiklai skirti pinigai. Vakar buvo paskutinė diena, kai jie galėjo atsiskaityti savivaldybės administracijos finansininkams.

Beje, ne vienam politikui teks grąžinti įvairias sumas pinigų į miesto biudžetą: vieni litų išleido daugiau nei leistina, kiti - atvirkščiai, nepanaudojo visos skiriamos sumos. Per mėnesį ji siekia 700 Lt.

Atsiskaitė ne visi

Remiantis oficialiais šio mėnesio duomenimis, išmokų pernai per paskutinius 3 mėnesius neėmė ir nepareiškė noro imti jų ateityje 8 Tarybos nariai: meras Rimantas Taraškevičius, vicemeras Benas Šimkus, Eugenijus Gentvilas, Sigitas Dobilinskas, Marius Usonis, Naglis Puteikis, Lilija Pupinytė bei Rimantas Cibauskas.

Iki vakar vakaro atsiskaitę už tai, kur leido lėšas, buvo 17 Tarybos narių, tad ataskaitų nepateikė 6.

Savivaldybės administracijos Apskaitos poskyrio vedėja Daiva Gaudiešiūtė teigė, kad nepateikusieji ataskaitų tiesiog gali negauti už sausio mėnesį išmokų. Tiesa, jei ataskaitas pateiks vėliau, po kurio laiko gaus ir pinigus.

Daug važinėja

Pažvelgus į finansinius politikų dokumentus, susidaro įspūdis, kad dauguma jų labai myli savo automobilius ir labai daug važinėja susitikti su rinkėjais.

Irina Rozova spalio mėnesį degalams išleido 648 Lt, lapkričio - 716 Lt, gruodžio - 709 Lt.

Tai, kad daug lėšų degalams išleido Rolandas Bražinskas, nestebina, mat jis dirba Vilniuje, Susisiekimo ministerijoje. Politikas iš viso nurodė per ketvirtį išleidęs 3 840 Lt, nors skiriama 2 100, tad ta suma, kuri viršyta, buvo panaudota ne iš Tarybos nario "vokelio". Beveik visi pinigai skirti kurui, 1 400 Lt atsiėjo automobilio remontas.

Vygantas Vareikis nusprendė už mokesčių mokėtojų lėšas nuomotis kompiuterinę techniką ir kas mėnesį pakloja po 450 Lt. Gruodį mobiliojo telefono ir interneto paslaugoms išleido per 250 Lt. Pirko politikas ir mėnesinį autobuso bilietą už 64 Lt. Nors V. Vareikis ir nevairuoja automobilio, vis viena sugebėjo pateikti čekių už kurą.

Daug pinigų kurui išleido Kęstutis Gabšys. Tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis per tris mėnesius išleido 1 931 Lt: remontavo automobilį, pylėsi kuro, pirko kanceliarinių prekių, už 274 Lt - išorinį kietąjį kompiuterio diską ir atmintinę.

Beveik visus pinigus kurui išleido ir Vladimiras Vlasovas, automobilio draudimui jis paklojo 985 Lt. Visą leistiną sumą išleidęs Ivanas Romanovas taip pat pateikė daugiausiai čekius iš degalinių. Analogiška situacija ir Edmundo Kučinsko, Rimanto Mačiulaičio, Valerijono Bernoto frontuose. Antanas Gintautas Murauskas taip pat daug važinėjo ir dar už 822 Lt remontavo savo automobilį.

Dokumentinė už 250 Lt

Kone pikantiškausiai atrodo uostamiesčio vicemerės Juditos Simonavičiūtės finansinė ataskaita už lapkričio mėnesį.

Politikė 150 Lt išleido pirkdama 10 pakuočių kopijavimo popieriaus po 500 lapų. Pirko ir spalvoto popieriaus pakuotę už 30 Lt. Taip pat - skaičiuotuvą, žirkles, korektorių, įmautes, parkerių rinkinį už 145 Lt, mašinos lemputes "Nigh Guide" už 63 Lt, dokumentinę už 250 Lt.

Paklausta, kam jai tokie dideli popieriaus kiekiai ir dar nepigi dokumentinė, juolab kad vicemerę kanceliarinėmis prekėmis ir taip turėtų aprūpinti savivaldybės administracija, ši išsigynė išlaidavusi.

"Reikia atskirti, kas yra vicemero ir Tarybos nario pareigos. O popieriaus man reikia, dar jo turiu, juk dirbu su rinkėjais, daug spausdinu. Sakote, aš išsiskyriau. O ką man dar daryti? Panaudojau pinigus ten, kur man atrodė reikalinga. Ir tie parkeriai čia ne kokie du paauksuotomis plunksnomis, o gal šimtas šratinukų, nes administracijoje man niekas jų neduoda. Aš net savo kompiuterį naudoju darbe", - dėstė ji.

Tuo metu Benedikto Petrausko ataskaitoje nurodyta, kad jis per tris mėnesius sugebėjo išleisti tik 225 Lt, tad į biudžetą greičiausiai teks grąžinti net 1 875 Lt.

"Tiek ir tepanaudojau kurui, tiesiog daugiau tų popierėlių neturėjau, tai ir pateikiau už tokią sumą. Nežinau, reikės grąžinti, tai grąžinsiu, gal kitus mėnesius man nesumokės. Išties tik dabar pradėsiu rinkti kruopščiai dokumentus", - prisipažino Tarybos narys.

Biudžetą papildys ir Alina Velykienė: jai teks grąžinti 1 109 Lt. Anot jos pačios, visus pinigus ji naudodavo iš specialios sąskaitos ir darė pavedimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder