Palangoje - liaudiškų šokių festivalis

Palangoje - liaudiškų šokių festivalis

Šį savaitgalį Palanga gyvens šokių ritmu. Rugsėjo 20-22 dienomis J. Basanavičiaus gatvėje, Grafų Tiškevičių alėjoje ir kitose vietose šurmuliuos tarptautinis liaudiškų šokių festivalis "Palangos miestely".

Festivalis bus skirtas pasaulio lietuvių bendruomenės metams paminėti. Jame dalyvaujs ne tik senjorai, bet ir jaunimo šokių kolektyvai. Pasak festivalio sumanytojos, Palangos kultūros ir jaunimo centro šokių kolektyvų vadovės Janinos Serapinienės, mitas, kad liaudiškus šokius šoka tik vyresnio amžiaus žmonės, bus paneigtas.

"Šiame festivalyje jaunimo kolektyvų netrūks. Tikrai šoka ne tik pagyvenę žmonės. Didelė dalis dalyvių bus jaunimas", - sakė J. Serapinienė.

Kaip kilo mintis festivalį pavadinti "Palangos miestely"? J. Serapinienės teigimu, sunku nebuvo - vieno šokių kolektyvo repertuare yra liaudiškas šokis būtent tokiu pavadinimu.

Planuojama, kad Palangoje dalyvaus bent 400 šokėjų. Renginio dalyviai atvyks iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir net kaimyninių šalių. Viliamasi, kad festivalis apjungs Lietuvoje ir svetur gyvenančius lietuvius.

"Dalyvaujame Lietuvos ir užsienio šokių festivaliuose, o Palanga dar neturėjo galimybės pamatyti tiek daug kolektyvų ir šokėjų. Tai ir buvo motyvas festivalį suorganizuoti. Basanavičiaus gatvė bus pilna šokėjų, jei tik oras bus geras. Ruošiamės išnaudoti ir Tiškevičių alėją. Vyks grupių koncertai įvairiose aikštelėse, taip kad kur bepasisuktum, bus šokiai ir koncertai", - teigė J. Serapinienė.

Šeštadienį, Jūratės ir Kastyčio skvere, festivalį "Palangos miestely" pradės šventės sumanytojai - Palangos kultūros ir jaunimo centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė "Banguolis" ir pagyvenusiųjų liaudiškų šokių ansamblis "Bočiai". Sekmadienį veiksmas persikels ant Birutės kalno.

"Savaitgalį norisi visiems palinkėti geros nuotaikos. Visi šokių repertuarai patvirtinti, tad ir dalyviams norisi palinkėti nepavargti ir būti žvaliems iki pat renginio pabaigos", - sakė J. Serapinienė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder