Palangos šventėje pirmenybė teikiama vietiniams

Palangos šventėje pirmenybė teikiama vietiniams

Kurorto verslininkai sako, kad tai Palangos šventė, todėl pirmiausia pasirūpinta, kad užsidirbti per ją galėtų vietos kavinės ir barai.

Pastarųjų atstovai sako, kad uždarbis leidžia tik susimokėti per žiemą susidariusias skolas ir ramiau laukti pavasario, praneša „Panorama“.

Palangoje šiuo metu gausu tik sniego ir ančių, tačiau jau savaitgalį J. Basanavičiaus gatvėje, tikimasi, šurmuliuos apie 50 tūkst. žmonių. Į stintų šventę laukiama suvažiuos ne tik iš visos Lietuvos, bet nemažai svečių ir iš Kaliningrado bei Latvijos.

Maitinimo ir apgyvendinimo verslo atstovų teigimu, prieš devynerius metus pradėjus rengti stintų šventę, dalyvauti joje buvo sunku prikalbinti ne tik vietos verslininkus, bet ir žvejus. Šiemet iš visos šalies sulaukta kone dviejų šimtų norinčiųjų prekiauti šventėje.

„Norą dalyvauti pareiškė 17 vietinių kavinių, restoranų. Jos prekiauja Palangoje. Norą pareiškė ir – to niekada nebūdavo tiek daug – 11 Palangos žvejų. Dalyvaus 85 Žemaitijos tautodailės skyriaus nariai. Jų irgi niekada tiek daug nebuvo“, – sako Palangos viešbučių, kavinių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Leidimai prekiauti stintų šventėje – nemokami, tačiau dėl riboto vietų skaičiaus, jie išduoti tik maždaug pusei visų norinčiųjų. Pirmenybė suteikta vietos verslininkams ir Žemaitijos tautodailės skyriui, su kuriuo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Kurorto verslininkai neslepia, kad prekyba per stintų šventę neretai prilygsta gerai prekybai karštą vasaros dieną.

Per šventę prekiaujama lauke: J. Basanavičiaus gatvė pakvimpa rūkyta, virta, kepta stinta. Jos porcija vidutiniškai kainuoja apie dešimt litų. Kai kurie viešbučių savininkai sako, kad jau sausio pradžioje šventės dienai buvo užsakytos visos vietos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder