Piketuotojai diskutuoti su politikais nepanoro

Piketuotojai diskutuoti su politikais nepanoro

Penktadienį piketai prieš atliekų deginimo jėgainių statybas įsiplieskė paeiliui priešais keturių partijų būstinių, kurių atstovai Klaipėdos miesto taryboje balsavo už šiukšlių deginimą.

Prie Darbo partijos Klaipėdos skyriaus būstinės sustojo autobusas, iš kurio išlipę visuomenininkai skubėjo per dešimt minučių pareikšti savo protestą, kad suspėtų tai padaryti ir prie kitų. Nepartinio demokratinio judėjimo Klaipėdos skyriaus pirmininkė Virginija Jurgilevičienė, į pirmąjį postą atvykusi dviračiu, vėliau sėdo į autobusą. Susirinkusiųjų nuotaikos buvo tokios pačios, kaip ir ankstesniuose piketuose, tik plakatai "meniškai praturtinti": juose nupieštas premjeras Andrius Kubilius su giltinės gobtuvu, Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus ir vicemerės Juditos Simonavičiūtės galvos su užrašais: "Ar jums ir chebrytei Orchuso konvencija negalioja?", bei iš balsavimo pasitraukęs Eugenijus Gentvilas, kuriam neva susuko vidurius.

Piketuotojai vieni kitiems šaukė: "Duokit foną!", kad televizijos turėtų "gerą vaizdelį", ir į mikrofoną kalbėjo ta pati moteris, kaip ir ankstesniuose piketuose: "Mums užtenka smarvės."

Praeiviams vėl buvo dalijami lapeliai apie deginimo gamyklų Europoje, Australijoje ir JAV nusižengimus, žalingą teršalų poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai bei raginimai įsidėmėti miesto Tarybos narius, kurie "buldozeriniu principu 2009 dieną išbalsavo, kad Klaipėdos mieste būtų pastatytas dar vienas nuodų monstras".

Kurį laiką piketuotojai trukdė eismui Daržų gatvėje, kol išsakė miestelėnams jau girdėtas kalbas. Darbo partijos Klaipėdos skyriaus atstovai, kurių priešakyje buvo Algirdas Bosas, draugiškai kvietė piketuotojus susėsti už diskusijų stalo. Oponentai entuziastingai užginčijo: "Jau per vėlu diskusijoms."

Vėliau protestuotojai kalbas sakė prie Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus būstinės. Vėl kalbėjo apie pažeistas teises, priekaištavo dėl laiku nesuteiktos informacijos visuomenei ir reikalavo partijos vadovus atsakyti raštu, ar balsavimas už jėgainės statybas buvo visos partijos, ar tik pavienių atstovų nuomonė, ir siūlė apsvarstyti šių elgesį.

Judėjimo dalyvius pasitikęs Audrius Vaišvila bandė kalbėtis, tačiau liko neišklausytas. Jis klausė: "Kokiai miestiečių daliai jūs atstovaujate? Dvidešimčiai, šimtui? Tokios pat jėgainės stovi civilizuotose šalyse, tai kuo mes kvailesni už vokiečius, švedus, prancūzus?"

Praeiviai replikavo piketuotojams: "Jie nežino, ką daro", "Tai tik šurmulys prieš rinkimus." "Pernelyg įsivažiavo; jiems žiniasklaida parodė dėmesį, tai pradės piketuoti bažnyčiose, mokyklose ir ligoninėse".

Eisena patraukė prie Liberalų ir centro sąjungos, vėliau - prie Socialdemokratų partijos būstinių, ten veiksmas pasikartojo, tik nuo žadėtų skanduočių susilaikyta. Prie "teisingų" partijų būstinių - "Tvarkos ir teisingumo", Tėvynės Sąjungos ir Rusų sąjungos - tvyrojo ramybė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder