Prasideda Metų klaipėdiečių rinkimai

Prasideda Metų klaipėdiečių rinkimai

Dienraštis "Vakarų ekspresas" jau šešioliktąjį kartą kviečia savo skaitytojus rinkti Metų klaipėdiečius. Nuo šiandien iki lapkričio 14 d. laukiame Jūsų siūlomų kandidatų tradicinėms nominacijoms "Metų filantropas", "Metų šviesuolis", "Meniška siela", "Garbės klaipėdietis" ir "Jaunasis talentas".

"Vakarų ekspresas", suvokdamas save kaip Klaipėdos bendruomenės dalį, vis labiau stengiasi įtraukti skaitytojus į miesto gyvenimą. Siekiame, kad jie naudotųsi ne tik savo teise žinoti - skaitytų, bet ir patys kalbėtų, siūlytų, diskutuotų, reikštų savo nuomonę, o svarbiausia - veiktų.

Metų klaipėdiečiai - tai pirmiausiai veiksmo žmonės. Jie keičia mūsų gyvenimus į pozityviąją pusę. Jie keičia Klaipėdą, jie myli Klaipėdą ne deklaracijomis, o poelgiais. Jie veikia, o mes norime tai pastebėti, paviešinti ir visų klaipėdiečių vardu jiems padėkoti.

Kandidatus, kurie, jūsų nuomone, yra verti "Metų klaipėdiečio" vardo galima siūlyti keliais būdais: elektroniniu paštu - [email protected], siunčiant laiškus adresu M. Mažvydo al. 3, Klaipėda (nurodyti "Vakarų ekspreso" redakcijai, renginiui "Metų klaipėdietis 2010") arba įmesti užpildytą kuponą į dienraščio "Vakarų ekspresas" redakcijoje esančią balsavimo urną. Prašome nurodyti, kokiai nominacijai ir už ką siūlote kandidatus.

"Metų filantropas" - jūsų nuomone, šiemet daugiausia labdaringos veiklos bei mecenavimo srityje nuveikęs asmuo.

"Metų šviesuolis" - iškiliausias mokslo bei švietimo veikėjas.

"Meniška siela" - ši nominacija skiriama įvairaus meno srityse šiemet geriausių rezultatų pasiekusiam klaipėdiečiui.

"Garbės klaipėdietis" - tas, kurio gerų darbų dėka mūsų miesto vardas pasklido ypač plačiai.

"Jaunasis talentas" - perspektyvus, veiklus, talentingas klaipėdietis, kuris dar neperžengė 18-os metų ribos.

Pasiūlymų lauksime iki lapkričio 14 d. Balsavimas prasidės lapkričio 16 d. ir tęsis iki gruodžio 2 dienos, kai ir paaiškės visų 5 nominacijų nugalėtojai. Metų klaipėdiečių apdovanojimų vakaras vyks miesto širdyje įsikūrusiame ir veidą pakeitusiame viešbutyje "Amberton".

Beje, šiemet visi penki nugalėtojai, be specialių statulėlių, gaus ir piniginius prizus, kuriuos įsteigė prekybos ir pramogų centras "Akropolis" - 1 000 litų čekius.

"Metų klaipėdiečiai - tai žmonės, kurie ne tik garsina mūsų miestą, prisideda prie jo gerovės, bet ir daro tai iš visos širdies, negalvodami apie įvertinimą ar apdovanojimus. Todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio puikaus renginio ir kartu su klaipėdiečiais atsidėkoti jiems", - sakė Klaipėdos "Akropolio" valdytojas Ovidijus Zibalis.

Iš tiesų graži ir prasminga Metų klaipėdiečių rinkimų tradicija kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Praėjusiais metais Metų klaipėdiečių rinkimų metu buvo sulauktas rekordinis kiekis - 55 tūkst. balsų (užpernai - 50 tūkst. balsų).

Praėjusių metų nugalėtojai

* 2009-ųjų Metų filantropu tapo Lietuvos jūrų muziejaus Jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas, gelbėjantis, gydantis ir grąžinantis jūrai Baltijos pilkuosius ruonius.
* Metų šviesuoliu pripažintas Jūros šventės metu vykusios įspūdingos regatos "The Tall Ships' Races Baltic" vadybininkas Kipras Paldauskas.
* Meniška siela išrinktas šokių kolektyvo "Intrus" vadovas, choreografas Mindaugas Lekauskas, nominuotas už nuolatinį darbą su jaunimu, šokių kultūros propagavimą ir Klaipėdos garsinimą tarptautiniuose šokių konkursuose.
* Garbės klaipėdiečio vardą pelnė istorikas Vacys Vaivada, inicijavęs teminius renginius visuomenei "Vakarai su senąja Klaipėda", "Žemaitijos istorijos puslapiai".
* Jaunojo talento nominacijoje laimėjo dainuojamosios poezijos kūrėja ir atlikėja Kristina Muravjova, sukūrusi klaipėdietišką roko operą "Eglė žalčių karalienė".

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder