Prie Palangos plento - naujas sąvartynas?

Prie Palangos plento - naujas sąvartynas?

Jau ne mažiau pusmečio prie Palangos plento, Slengių kaimo teritorijoje, kėpso didelė statybinių atliekų krūva. Prieš trejus metus buvo kilęs triukšmas dėl netoli šios vietos sandėliuojamo naudoto asfalto, atvežto iš Olandijos. Vietiniai žmonės būkštauja, ar istorija nepasikartos: negi kuriasi vėl naujas sąvartynas?

Aplinkosaugininkams šis sąvartynas - ne naujiena.

"Jau nuo balandžio mėnesio rašome įmonei UAB "Kristė" privalomuosius nurodymus šias atliekas išvežti atliekų tvarkytojams. Yra ne viena įmonė, turinti specialią mobilią įrangą tvarkyti statybines atliekas.

Nors jos verčiamos privačioje įmonės žemėje, čia nėra įteisintos jokios specialios aikštelės tokioms medžiagoms sandėliuoti. Tokios atliekos turi būti atitinkamai ir tvarkomos - susmulkintos ir vėl panaudotos kelių statyboje ir pan.", - sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono agentūros vedėjas Algirdas Vaitkus.

Anot jo, po pirmo aplinkosaugininkų nurodymo verslininkai, užsiimantys transporto nuoma, betono nuolaužų krūvą šiek tiek sumažino, bet vėliau ji ėmė didėti.

"Paskutinį nurodymą susitvarkyti įmonė gavo rugpjūčio pabaigoje, tačiau, kaip matome, krūva tebėra. Vėl kviesimės savininką, matyt, teks imtis griežtesnių priemonių. Paskubinti teršėjo neišeina - yra tam tikros procedūros, o kai jų nepaisoma, taikomos griežtesnės sankcijos.

Be to, sukrauti ir išvežti tokią didelę krūvą reikia laiko. Atlikome aplink šią aikštelę grunto tyrimus - jokios taršos nėra. Tačiau tokių sąvartynų kur panorėjus daryti negalima", - teigė A. Vaitkus.

Anot jo, rajone pasitaiko kur ne kur papilamų atliekų, tačiau žymiai mažesniais kiekiais ir užterštos teritorijos greitai sutvarkomos.

Su statybines atliekas Palangos plento pašonėje suvertusios bendrovės "Kristė", registruotos Klaipėdos mieste, vadovu susisiekti nepavyko - jo telefonas išjungtas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder