Regiono merai susikirto dėl dviračių takų

Regiono merai susikirto dėl dviračių takų

Uostamiesčio merijoje vakar buvo daug diskutuota regionui svarbiais klausimais. Čia vyko Klaipėdos regiono savivaldybių merų pasitarimas ir asociacijos "Klaipėdos regionas" visuotinis narių susitikimas.

Abu susitikimai vyko už uždarų durų - įsigali nauja tradicija neįleisti žurnalistų į darbinius susitikimus. Abu posėdžius jiems jau pasibaigus pakomentavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak jo, regiono merų diskusija buvo neformali, tačiau vasariškai karšta. Jie aptarė svarbiausias aktualijas ir klausimus, dėl kurių bus balsuojama artimiausiame Regioninės plėtros tarybos posėdyje rugsėjo pabaigoje Šilutėje. Karšta diskusija, anot V. Grubliausko, kilo dėl lėšų paskirstymo modelio kuriant regioninę pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūrą.

"Merų pozicijos šiuo klausimu išsiskyrė. Darbo grupės pateikė, regis, 5 alternatyvas. Iki šiol buvo linkstama prie vienos, tačiau šiandien buvo nuspręsta, jog posėdžiui bus pateiktos dvi alternatyvos ir iš jų pasirinkta viena balsavimo būdu", - informavo V. Grubliauskas, nesileisdamas į detales.

Kitas klausimas, anot mero, buvo susitarimas, kuri iš regiono savivaldybių, išskyrus Klaipėdą, organizuotų viešojo pirkimo procedūrą ekologiškiems autobusams įsigyti.

"Nuspręsta, kad iš Skuodo savivaldybės šią funkciją perims kita savivaldybė, tačiau nenuspręsta, kuri. Dėl to turi susitarti Kretingos ir Šilutės savivaldybės", - sakė V. Grubliauskas.

Merų susitikime taip pat buvo kalbėta apie atliekų surinkimą. Pristatyta stebėsenos apžvalga, kaip kuri savivaldybė pasiekia nustatytus atliekų surinkimo rodiklius.

"Keturios savivaldybės - Klaipėdos miestas, Neringa, Kretingos ir Skuodo rajonai - šių rodiklių siekia kartu, jų atliekas surenka Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras. Stebėsenos rezultatai parodė, kad šios savivaldybės drauge nuo nustatytų rodiklių neatsilieka. Tai svarbu dėl to, jog, nepasiekus rodiklių, kiltų klausimas dėl galimų Europos Sąjungos lėšų panaudojimo sankcijų.

Klaipėdos rajonas, Šilutė ir Palanga atliekų surinkimo rodiklių siekia atskirai. Jų atliekų surinkimo dinamika - kitokia, tačiau rizikos, kad gali būti taikomos sankcijos, nėra", - nuramino V. Grubliauskas.

Asociacijos "Klaipėdos regionas" posėdyje buvo apžvelgti asociacijos veiklos rezultatai per pirmąjį pusmetį. Pasak V. Grubliausko, buvo kalbėta apie asociacijos dalyvavimą tarptautinėse konferencijose, jų rezultatus, planus.

Akcentuota, jog asociacija pasiekė vieną svarbiausių savo tikslų - didinti regiono pasiekiamumą pritraukiant naujus skrydžių iš/į Palangos oro uostą maršrutus - ir dabar keliami nauji ambicingi tikslai.

"Matant augantį regiono vaidmenį ir įvertinant asociacijos svarbą šiame procese, posėdyje buvo pasiūlyta stiprinti asociaciją personalijomis, skiriant pagalbininką vykdomajai asociacijos direktorei Klaudijai Kionies.

Mano nuomone, sprendimus šiuo klausimu reikėtų priimti vėliau, rudenį. Buvo sutarta, kad vykdomoji direktorė aplankys visas savivaldybes ir išklausys jų vizijas, kaip jos mato asociacijos veiklą ir poreikį ją stiprinti", - informavo meras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder