Su kvalifikuotų darbuotojų trūkumu kovos patys

Su kvalifikuotų darbuotojų trūkumu kovos patys

Klaipėdos uosto kompanijos, vis susiduriančios su kvalifikuotų darbuotojų trūkumu, ėmėsi pačios mokyti amato. „Vakarų laivų gamykla“ jau baigia parengti pirmuosius suvirintojus, kurie netrukus pradės dirbti gamykloje, rašo 15min.lt.

„Ne vienerius metus trūksta kvalifikuotų darbuotojų. Mes ne tik juos įsivežame iš užsienio, bet nuo rugpjūčio pirmosios patys ėmėme ruošti specialistus. Jau baigiame paruošti suvirintojus, o iki naujųjų bus parengti ir korpusų surinkėjai bei dažytojai“, – 15min.lt teigė „Vakarų laivų gamyklos“ administravimo direktorius Tomas Vainorius.

Taip pat žadama paruošti ir kvalifikuotus vamzdininkus.

Dar šiais metais kvalifikaciją įgis 60 būsimų „Vakarų laivų gamyklos“ darbuotojų, kitąmet – 150.

Nors Klaipėdoje nedarbo lygis šiuo metu – beveik 8 proc., uosto kompanijoms surasti kvalifikuotų darbininkų – sudėtinga užduotis.

Šiuo metu bendrovė, kurioje dirba 1,9 tūkst. žmonių, profesijos moko savo lėšomis, tačiau netrukus mokymus parems Klaipėdos darbo birža.

Klaipėdos darbo birža informuoja, kad uostamiestyje didžiausias galimybes įsidarbinti turi suvirintojai, metalinių konstrukcijų ruošėjai ir montuotojai, laivo korpuso montuotojai, vairuotojai.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder