Suoliukų pristatyme - didžiųjų miestų merai

Suoliukų pristatyme - didžiųjų miestų merai

Šiandien Martyno Mažvydo alėjoje pristatyti atnaujinti suoliukai. Dvidešimt bangų akcentais dekoruotų suoliukų - dvidešimtuosius veiklos metus skaičiuojančios bendrovės "Philip Morris Lietuva" (PML) dovana uostamiesčiui.

Dekoracijas suoliukams sukūrė menininkai Martynas Lapas, Kristina Servaitė, Liudas Barkauskas ir Artūras Belikovas.

Suoliukų perdavimo ceremonijoje kartu su miesto vadovu Vytautu Grubliausku dalyvavo kaip tik tą dieną Klaipėdoje posėdžiavę didžiųjų Lietuvos miestų merai - Kauno vadovas Andrius Kupčinskas, Šiaulių meras Justinas Sartauskas ir Panevežio galva Vitalijus Satkevičius. Sostinę atstovavo Vilniaus mero pavaduotojas Jonas Pinskus.

"Philip Morris Lietuva" Klaipėdai prieš daugelį metų yra padariusi dar vieną dovaną - ji už litą padovanojo savo senąjį fabriką, kuriame buvo gaminama sena taboka. Ten artimiausiu metu atidarysime naują kultūros židinį. Mažvydo alėją jau puošia penkios skulptūros, kurių autoriai yra Klaudijus Pūdimas, Gintas Jonkus, o šiandien į šių garbių senjorų skulptorių būrį įsiliejo naujieji mūsų kūrėjai, menininkai, dizaino katedros studentai, ir aš džiaugiuosi juos čia matydamas ir sveikindamas", - sakė suoliukų gaivinimo idėjos autorių - Klaipėdos pramoninkų asociacijos - prezidentas Rimantas Taraškevičius.

"Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šitie suoliukai menininkų, verslininkų ir pramoninkų dėka tapo šiltesni ir gyvi. Tikiu, kad šitie suoliukai taps švelnių, jaukių romantiškų susitikimų vieta. Jie iš tikrųjų yra to verti", - savo ruožtu sakė V. Grubliauskas.

"Dvidešimtąjį veiklos Lietuvoje jubiliejų norėjosi pažymėti prasmingai. Esame aktyvūs uostamiesčio bendruomenės nariai, norime suteikti žmonėms džiaugsmo ir palikti pėdsaką Klaipėdoje - mieste, kuriame mes du dešimtmečius sėkmingai dirbame ir, kuriame gyvena daugiau kaip pusė tūkstančio mūsų darbuotojų", - džiaugėsi PML generalinė direktorė Kristijana Šval (Christiane Schwall).

Kad būtų įgyvendintas menininkų sumanymas, PML skyrė 50 tūkst. litų.

"Šie suoleliai - tai mūsų padėkos miestui ir pagarbos jo žmonėms ženklas. Tai ne tik materiali dovana, tai būdas prisidėti prie parkų ir skverų kultūros Klaipėdoje atgaivinimo. Tikimės, kad šie meno kūriniai bus pamėgti klaipėdiečių ir jie taps draugystės simboliais", - sakė PML fabriko direktorius Ivan Kubiček.

Suoliukų perdavimo ceremoniją stebėjo apie 50 klaipėdiečių. Pusę valandos trukusį renginį užbaigė fakyrų, žonglierių ir bugnininkų pasirodymas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder