Teatro kariai budino miestą

Teatro kariai budino miestą

Gegužės 8 d. prieš vidurdienį Mažvydo alėjoje išgirdusios triukšmą ir susitelkusios bobulytės klausinėjo: "Čia kas - karas prasidėjo?" "Aš galvojau, kad loja viso miesto šunys". Viso labo tai buvo KU Menų fakulteto aktorinio meistriškumo pirmakursių studentų provokacija, taikius užsisvajojusius piliečius išmušusi iš vėžių.

Juodašvarkiai, tarsi būtų sugėrę visą miesto smogą, negatyvias nuotaikas bei agresiją jaunuoliai skandavo, būgnijo dideliais tuščiais "bambaliais", šnypštė ir bėrė kažką panašaus į tautines "dažnutes".

Po pasirodymo kurso vadovas, aktorius ir režisierius Valentinas Masalskis skubėjo savo dresuojamiems mokytiniams išsakyti pastabas. Aiškino, kaip sudėlioti akcentus, kaip gyvenime nebūna, bet apskritai buvo patenkintas akrakcijos energetika ir atmosfera.

"Mes tiesiog linksminamės - budiname ir sveikiname apsnūdusį miestą. O jeigu kas nesuprato, ką norėjome minispektakliuku pasakyti, tai jau jokie paaiškinimai ir nepadės", - sakė studentai.

Smalsuoliams buvo paaiškinta, jog gegužės 22 d. miesto centre, kultūros industrijos renginyje "Ikros" Universiteto aktorinio meistriškumo studentai pakvies miestelėnus pasiklausyti skudučių, cimbolų ir neregėtų instrumentų muzikos, pasivaišinti įmantriais patiekalais, ir, žinoma, lengvai virškinama atrakcija. Na, o gegužės 25 d. 18 val. Menų fakultete, Mokomajame teatre studenčiokai parodys rašytojo Mindaugo Nastaravičiaus pjesę "Paukštyno bendrabutis".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder