Vandentiekininkai kratosi Vėžaičių katilinės

Vandentiekininkai kratosi Vėžaičių katilinės

Kartu su bendrove „Klaipėdos rajono vandenys“ perėmusi ir Vėžaičiams šilumą tiekiančią katilinę AB „Klaipėdos vanduo“ nusprendė ją parduoti. Teigiama, kad tokiam žingsnių yra net kelios priežastys.

Pasak AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus Leono Makūno, įstatymai neleidžia vandentvarkos įmonėms užsiimti kokia nors kita veikla.

„Mano nuomone, šis reikalavimas yra per griežtas, nes smulkesnės savivaldybių vandentvarkos įmonės tikrai gali užsiimti ir šilumos tiekimu, ir komunalinių atliekų tvarkymu. Tačiau mūsų atveju tai yra logiška, tad siekiame išgryninti veiklą ir parduodame po „Klaipėdos rajono vandenų“ prisijungimo sukurtą UAB „Klaipėdos rajono energija“, - pasakojo L. Makūnas.

Anot jo, katilinės pardavimui yra ir kita priežastis - „Klaipėdos vanduo“ tiesiog neturi specialistų, kurie galėtų, pavyzdžiui, įgyvendinti tokio objekto modernizacijos projektus.

„Dabar ten yra 2,5 etato. To užtenka, kad objektas funkcionuotų, tačiau norint, pavyzdžiui, pereiti nuo brangių dujų prie biokuro – jau nebe. O tai daryti reikėtų, nes katilinės dabar gaminama šiluma yra per brangi, jos kainą dotuoja rajono savivaldybė“, - aiškino pokalbininkas.

Apie 2 mln. litų vertės turto valdanti įmonė parduodama už turto vertintojų nustatytą kainą – mažiausiai 62 050 litų. Tai, pasak L. Makūno, atitinka nuosavo kapitalo vertę.

„Klaipėdos vandens“ vadovo teigimu, nepaisant maža atrodančios pardavimo kainos, ją galės įsigyti tik finansiškai stipri įmonė, nes ji turės iš uostamiesčio vandentiekininkų perimti apie 700 tūkst. litų siekiančios bankui negrąžintos paskolos laidavimą.

„Manau, kad idealus šio objekto pirkėjas būtų „Klaipėdos energija“. Nors pirkimo sąlygose nėra įpareigojimo tęsti šilumos tiekimo veiklą, nemanau, kad kas katilinę pirktų vien dėl jos vietos. Yra daug geresnių sklypų įvairioms kitoms veikloms. Jei pirkėjo neatsiras, siūlysime bendrovę perimti Klaipėdos rajono savivaldybei“, - sakė L. Makūnas.

AB „Klaipėdos energija“ atstovai „Vakarų ekspresui“ tvirtino, kad jį įmonės toks pirkinys nedomina.

„Klaipėdos vanduo“ pasiūlymų iš potencialių katilinės pirkėjų lauks iki gegužės pabaigos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder