Viešieji tualetai šiauriniame rage - tik kitąmet

Viešieji tualetai šiauriniame rage - tik kitąmet

Į redakciją paskambinęs vyriškis piktinosi, kad AB "Smiltynės perkėla" nepasirūpino tualetais šiauriniame rage žmonėms ir pastatė juos tik savo darbuotojams. Bendrovės vadovai mano, kad toks skundas teisingas tik iš dalies.

"Šiauriniame rage stovi tualetai, bet jie užrakinti ir jais naudotis gali tik bendrovės darbuotojai. Niekur pasaulyje man neteko susidurti su tokiais dalykais, kad vaiko neįleistų į tualetą. Pasakė, kad reikia palaukti kelto. Suprantu, suaugę žmonės gal ir gali pakentėti, bet vaikas nesulauks, kol laivas atplauks iš kitos pusės. Juk bendrovė ne veltui žmones kelia per marias, bilietai brangūs, negi negali pastatyti tualeto ir žmonėms, ne tik savo darbuotojams?" - klausė Aloyzas.

Šiauriniame rage šiuo metu yra įrengta tik laikina "Smiltynės perkėlos" infrastruktūra. Abiejuose senąją perkėlą aptarnaujančiuose keltuose - tiek "Nidoje", tiek "Kintuose" - yra tualetai, tad didelės problemos bendrovės vadovybė neįžvelgia. Ji iš tikrųjų yra pasistačiusi tualetą savo darbuotojams, tačiau, pasak bendrovės vadovo, negali leisti juo naudotis didžiuliam keleivių srautui.

"Sutinku, jeigu jau vaikui buvo bėda, gal ir galėjo įleisti jį. Vertinant situaciją iš žmogiškosios pusės, problemos nebūtų buvę. Paprastai, jeigu jau ką prispiria reikalas, mes įleidžiame. Tačiau pastatyti tualetus visam keleivių srautui mes neturime netgi fizinių galimybių. Čia ne mūsų žemė, ji savivaldybės.

Manau, kad bent šį sezoną, per likusius pusantro mėnesio, šiuo klausimu galėtų pasirūpinti miestas. Savivaldybė yra pastačiusi tualetus senojoje perkėloje prie tilto, galbūt galėtų juos perkelti arčiau šiaurinio rago", - svarstė generalinis direktorius Darius Butvydas.

"Smiltynės perkėlos" vadovas viliasi, kad jau kitą sezoną bus pastatytas terminalas, t. y. pastatas, kuriame bus ir du paprasti tualetai, ir vienas, skirtas neįgaliesiems, bus ir atskiras tualetas darbuotojams. Tad kitąmet tokios problemos nebus. Na, o šiemet bendrovė jokių veiksmų tualetų klausimu imtis neketina.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder