Žemaičiai sprendė kryžiažodžius

Žemaičiai sprendė kryžiažodžius

Spalio 11-ąją Kretingos rajono Kultūros centre vyko trečiasis „Oho“ kryžiažodžių sprendimo turnyras. Šiais metais, minint Šeimos metus, pirmą kartą vyko ne individualus kryžiažodžių sprendimas, o komandinis – turnyre turėjo dalyvauti po du šeimos narius. Turnyrą organizavo Kretingos rajono pedagogų švietimo centro TAU studentas Pranas Andriejaitis ir to paties centro metodininkė Aurelija Jedenkienė. Prie turnyro organizavimo, kaip visada, prisidėjo ir „Oho“ kryžiažodžių žurnalų redakcija.

Aurelija Jedenkienė sako, jog šiemet į turnyrą užsiregistravo 40, bet dalyvauti atvyko 12 komandų. Dalyviai atvyko iš Kretingos, Palangos, Telšių, Šilalės rajono, Šilutės, Klaipėdos, Jokūbavo, Endriejavo ir Vydmantų. Kaip ir kiekvienais metais, buvo sprendžiamos 25 užduotys, į kurias buvo įtraukti panoraminiai kryžiažodžiai, rebusai, žodžių išbraukymai ir sudoku. Maksimali taškų suma išsprendus visas užduotis teisingai 107 balai.

Sprendimui skirtos dvi valandos. Kol vyko dalyvių išspręstų užduočių vertinimas pasibaigus sprendimui skirtam laikui, dalyvius užėmė Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos mokinės, kurias paruošė geografijos mokytoja metodininkė Aušra Noreikienė, vadovaujanti vieninteliam Kretingoje kryžiažodžių sprendimo būreliui, kurio tikslas populiarinti kryžiažodžių sprendimą kaip laisvalaikio praleidimo būdą.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog trečią vietą, surinkusios 65 balus, užėmė kretingiškė Aušra Noreikienė su mama Ona Vilčiauskiene iš Šilalės rajono. Antrąją vietą, surinkę taip pat 65 balus, bet išsprendę daugiau užduočių, laimėjo Julija ir Jonas Paulauskai, atvykę iš Vydmantų. Šio turnyro laimėtojai, surinkę 96 balus, Petras Paulauskas su dukra Ingrida Augustauskiene, atvykę iš Palangos. Jie išsprendė 19 užduočių iš 25, ir visos jos buvo išspręstos teisingai. Jiems visiems atiteko „Oho“ taurės, kitos dovanos ir gausūs dalyvių aplodismentai. Turnyro metu „Oho“ žurnalo redakcijos atsiųstomis padėkomis už pagalbą organizuojant turnyrus pagerbtas šio turnyro organizatorius Pranas Andriejaitis ir panašius turnyrus Plungėje organizuojanti Gertrūda Poškienė.

Visi dalyviai ir organizatoriai pasivaišino arbata su vaišėmis, pabendravę susitarė susitikti ateityje planuojamuose turnyruose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder