Auto eksperimentas

Auto eksperimentas

Esu gydytojas ir pats susiduriu su naujos receptų rašymo tvarkos "pranašumais".

Grįžtantys pacientai su vaistininko pasiūlytais "geresniais ir pigesniais" vaistais parodo vaisto "gydymo efektą". Aišku tuomet piktas pacientas pats ant popieriuko užsirašo gydytojo rekomenduojamą originalų vaistą.
Todėl nutariau  atlikti eksperimentą - pajusti skirtumą savo kailiu! Penkerius metus vartoju originalų medikamentą nuo kraujo spaudimo. Geriu reguliariai, rytais, po vieną tabletę. Prieš tai ir po to pasimatuoju arterinį kraujo spaudimą. Vienos tabletės (5mg) pilnai pakanka spaudimui sureguliuoti iki vakaro.

Nuėjau pas nepažįstamą vaistininkę - kaip paprastas pacientas. Žinoma, vaistininkė pasiūlė penkis cheminio vaisto firminius variantus. Rinkis: nuo originalo su didžiausia priemoka,  iki neoriginalaus, bet be jokios priemokos.

Gerai. Imu tą, už kurį primokėti nereikia!
Pirmąją dieną, kaip įprasta, išgeriu tabletę. Po valandos matuoju kraujo spaudimą - jokio efekto. Dar po valandos – praktiškai tas pats.

Skambinu pažįstamai šeimos gydytojai. Ši pataria padvigubinti dozę. Išgeriu dar vieną (iš viso10mg ). Po valandos matuoju. Spaudimas šiek tiek krito, bet dar ne įprastinis.

Taip tris dienas eksperimentavęs, nusispjoviau, nuėjau pas pažįstamą vaistininkę ir už visą kainą pasiėmiau įprastą originalų vaistą.
Brangiau - taip. Bet sveikata brangesnė!

Be to, vaistininkė pasakė, kad jau du pacientai grįžo ir pareikalavo grąžinti ankstesnius vaistus.
Kaip kažkada Juozo Grušo dramoje "Gintarinė vila".  Vienas iš  personažų pasakė: "Gydymas veltui yra veltui gydymas..."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder