Gražinos skiltis

Gražinos skiltis

Kaip apsiginti nuo reketininkų?

Aną dieną į redakciją kreipėsi grupė verslininkų, turinčių lauko kavines. "Jūs mums patarkit, ką daryti su tais žmonėmis, kurie įkyriai pristoja prie lankytojų, kaulydami ir pinigų, ir cigarečių?" - teiravosi jie.

Žydėjimas

Paskambinusi ponia Teresė kvietė apsilankyti jos sodybėlėje Klaipėdos pašonėje. "Taip gražiai mano kieme pienės žydi",- viliojo ji. Iš tiesų, kodėl mes negalėtume kurti savo šeimos ar bičiulių ritualų - pasivolioti pienių jūroje, išgerti airiškos kavos po žydinčia obelim ar vyšnia. Juk nebūtinai turi būti "valstybinė žydėjimo šventė", kad pasidžiaugtume pavasario grožiu.

Kadaise vyndarys Česlovas iš Saugų su žmona Tatjana rengdavo pienių žydėjimo festivalius, į kuriuos gausiai suvažiuodavo vyndariai iš Lietuvos ir užsienio, atsiveždami savo gamybos pienių vynų. Ir pienių pievelėje tie vynai buvo degustuojami, netgi išrenkami skaniausi. O kodėl šeimai po, pavyzdžiui, žydinčia vyšnia, nepasimėgauti pačių pasidarytu vyšnių nuo to medžio vynu? Nepražiopsokit gamtos žydėjimo, kuris, deja, toks trumpas.

Padėka

Ponia Agrifina labai dėkinga jaunam vaikinui Rimvydui, dirbančiam "Kretingos grūdų" parduotuvėje. Jis padėjo moteriai pasikeisti nuleistą automobilio padangą. Pinigų už tai neėmė. "Buvau "užsibrėžęs" šiandien padaryti nors vieną gerą darbą", - jai sakė Rimvydas. Moteris džiaugiasi, kad dar yra tokių gerų žmonių.

GRAŽINA

[email protected]

Tel.49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder