Ir šiandien tiesai reikia ne mažiau drąsos nei prieš 20 metų

Ir šiandien tiesai reikia ne mažiau drąsos nei prieš 20 metų

Ar yra tinkamas laikas kalbėti apie problemas? Ko gero, ne. Kad ir kokį pasirinktum, problema nesumažės ir netaps maloni ausiai. Tai kodėl tada neprabilus tokiu laiku, kai visi klauso, kai laikas primena kadaise buvusį, kai dorojomės su anomis negandomis, o šiandien, įkvėpti ano meto žmonių drąsos, kovojame su šių dienų monais. Ko gero, per mažai įkvėpti esame, nes būtent drąsos mums ir trūksta. Ne tik priimti šių dienų iššūkius, bet ir apie juos prabilti.

Vietoj taiklių, prasmingų, aktualių žodžių Sausio 13-osios proga mieliau klausome nudailintų, jau nė nebejaudinančių, metai iš metų besikartojančių graudulingų kalbų. Ar jos mus įkvepia? Ne. Ar jos ką nors reiškia? Ne. Ar tai tėra iš pagarbos praeičiai kylantis instinktas paverkšlenti? Ko gero. Tik neaišku, kodėl paskatinti šią įsipykusią tradiciją keisti, mes ją atmetame lyg viduramžiais bažnyčia atstumdavo eretikus. Tiesa Lietuvoje yra eretiška. Todėl visus apie ją prabylančius mes pasiruošę sudeginti ant laužo.

Dar vienas banalus, bet turbūt šiandien vis daugiau naujų prasmių įgaunantis klausimas: tai ar už tokią Lietuvą kovojome? Panašu, kad dalis mūsų - tikrai taip. Kitu atveju, nebėgtume nuo tiesos, kad ir kokia ji būtų, kad ir kokiu laiku būtų pasakyta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder