Dviratininkė Simona Krupeckaitė išvyksta į Europos čempionatą

Dviratininkė Simona Krupeckaitė išvyksta į Europos čempionatą

Viena geriausių pasaulio dviratininkių, planetos čempionė ir rekordininkė Simona Krupeckaitė antradienį išvyksta į Apeldorne (Olandija) vyksiantį antrąjį Europos dviračių treko čempionatą.

Jau pirmasis oficialus sezono startas 28-erių metų Lietuvos dviratininkei taps rimtu jėgų patikrinimu. Šį savaitgalį, spalio 21-23 dienomis vyksiančiose primenybėse Simonai teks varžytis su stipriausiomis Senojo žemyno dviratininkėmis, kovojančiomis dėl kelialapių į Londono olimpines žaidynes.

Pasak S. Krupeckaitės, pagrindinis varžybų Olandijoje tikslas - surinkti kuo daugiau olimpinio reitingo taškų, kad netektų jaudintis vėliau, artėjant žaidynėms. "Pasirengimas sezonui vyko labai sklandžiai. Su savo vyru ir treneriu Dmitrijumi Leopoldu dirbome Panevėžyje, turėjome treniruočių stovyklas Klaipėdoje ir Kroatijoje. Iš patirties žinau, kad Apeldorno trekas nėra pats greičiausias, tačiau jaučiu, jog varžyboms esu gerai pasirengusi",- teigė S. Krupeckaitė. Olandijoje dviratininkė planuoja dalyvauti sprinto, komandų sprinto ir keirino rungtyse.

Daugkartinei Europos ir pasaulio čempionatų prizininkei iš Lietuvos priklauso du planetos rekordai. 2009 metais Pruškove (Lenkija) Simona pasiekė rekordą 500 m atskiro starto lenktynėse, o 2010 metais Maskvoje (Rusija) - 200 m sprinto lenktynėse. Pernai Danijoje Simona tapo pasaulio keirino rungties čempione, o šiemet Apeldorne vykusiose planetos pirmenybėse sprinto rungtyje iškovojo sidabrą.

S. Krupeckaitei siekti pergalių padeda "Daumantų" padažų ir pagardų gamintoja UAB "Vesiga", taip pat įgaliotoji "Alfa Romeo" atstovė Baltijos šalyse UAB "Autobrava".

Europos čempionate dalyvaus 240 dviratininkų iš 23 šalių. Be S. Krupeckaitės, Lietuvai dar atstovaus Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė, Vaida Pikauskaitė, Aleksandra Sošenko ir Gabrielė Jankutė. Pastaroji pakeis birželį nugaros traumą patyrusią Gintarę Gaivenytę.

2010 metais Pruškove (Lenkija) vykusiame pirmajame Europos dviračių treko čempionate Lietuvos dviratininkės iškovojo du sidabro ir vieną bronzos medalį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder