Futbolo šventėje - padėka nusipelniusiems veteranams

Futbolo šventėje - padėka nusipelniusiems veteranams

Šeštadienį "Neptūno" sporto salėje vykusiame kalėdiniame Klaipėdos futbolo renginyje uostamiesčio futbolo bendruomenė smagiai varžydamiesi palydėjo besibaigiančius metus ir apdovanojo labiausiai nusipelniusius savo atstovus.

Tarp jų daug dėmesio sulaukė ir futbolo veteranai - Algimantas Mitigaila ir Vytautas Gedgaudas bei šiam sportui daug savo laiko paskyręs "Vakarų ekspreso" žurnalistas Algirdas Auruškevičius.

Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas į aikštės vidurį pirmąjį pakvietė  ilgametį Klaipėdos regiono futbolo istorijos metraštininką A. Auruškevičių.

Buvo pasidžiaugta, kad tarp Lietuvos futbolo bendruomenės "vaikščiojančia futbolo enciklopedija" vadinamas A. Auruškevičius įdėmiai seka visus Klaipėdos regiono futbolo įvykius, o apie Klaipėdos futbolo klubų, atskirų žaidėjų, trenerių ir klubų vadovų istoriją galėtų pasakoti valandų valandas. Vienas jo iš pavyzdžių - kupina įvairių istorijų autorinė knyga "Pradingęs Atlantas".



A. Auruškevičiui specialią KLFF įsteigtą padėką-skulptūrėlę įteikė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Netrukus į aikštę žengė ir susirinkusiesiems sveikinimo žodį tarė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Jam teko garbė apdovanoti išties nusipelniusį futbolo žaidėją, o vėliau ir trenerį - A. Mitigailą. Jam S. Budinas įteikė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) įsteigtą trečiojo laipsnio ordiną.

Šiemet garbingą 75-erių metų jubiliejų šventęs Algimantas Mitigaila ilgą laikotarpį rungtyniavo Klaipėdos "Granito" ir "Atlanto" komandose, kuriose buvo kapitonu. Baigęs sportuoti A. Mitigaila sėkmingai dirbo treneriu. 1977 metais jis su Klaipėdos "Granitu" laimėjo „Tiesos“ taurę. Šešerius metus A. Mitigaila treniravo "Atlanto" meistrų komandą, dalyvavusią buvusios Sovietų Sąjungos pirmenybėse. Vėliau A. Mitigaila dirbo dabartinio "Atlanto" treneriu ir prezidentu. Dirbo Klaipėdos futbolo mokykloje bei išugdė daug futbolininkų.    

"Man tikra garbė apdovanoti ir spausti ranką tokiems nusipelniusiems sporto asmenims", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas.

KLFF prezidentas R. Žvingilas padėką įteikė ilgamečiam futbolo treneriui, futbolo inspektoriui V. Gedgaudui.

LFF ordinas V. Gedgaudui buvo įteiktas anksčiau.

V. Gedgaudas praeityje buvo puikus futbolo žaidėjas, vėliau dirbo futbolo treneriu Vilniaus "Žalgirio", Klaipėdos "Atlanto", "Granito", "Aro", "Sirijaus-2" komandose.

Nuo 1998 m. Vytautas aktyviai įsijungė į Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) gretas kaip teisėjų inspektorius ir iki šiol yra vienas aktyviausių LFTA narių Klaipėdos regione.

Po šių apdovanojimų vyko rungtynės tarp Klaipėdos ir Gargždų futbolo merginų, vėliau rungtyniavo Klaipėdos I ir II salės futbolo lygų labiausiai žinomi žaidėjai, tarp kurių - Marius Papšys, Tadas Labukas, Robertas Veževičius, Deividas Lukošius, Edgaras Voitechovskis, Artūras Kurbagalijevas ir kiti. Po rungtynių buvo apdovanoti geriausi žaidėjai ir kiti futbolui nusipelnę asmenys.

"Nusprendėme metus pabaigti ne prie vaišėmis nukrautų stalų, apdovanojant geriausiuosius, o besivaržant futbolo aikštėje. Buvo daug gražių emocijų, smagių akimirkų. Manau, kad taip įdomiau ir azartiškiau", - sakė KLFF prezidentas R. Žvingilas.

Gargždų "Bangos" merginos klaipėdietes įveikė rezultatu 4:1. Po rungtynių buvo apdovanota geriausia Klaipėdos regiono žaidėja Monika Grikšaitė. Ji šiemet su "Banga" tapo Lietuvos moterų čempionato prizininke.

O vyrų I salės futbolo lygos rinktinė buvo net 7:1 sutriuškino II lygos atstovus.

Taip pat buvo pagerbta ir apdovanota ir daugiau žmonių - Klaipėdos regiono veteranų futbolo (per 50 m.) geriausias žaidėjas   Robertas Butkevičius, Klaipėdos regiono veteranų futbolo (per 35 m.) geriausias žaidėjas Tomas Tamošauskas, Klaipėdos regiono geriausias vaikų futbolo treneris Romualdas Norkus, Andrius Vaitkus – už 2018 m. proveržį – futbolo renginius (vaikų turnyrus, vykdomas treniruotes ir stovyklas) Neringoje, Vladimiras Razarionovas – už 2018 m. iniciatyvą – Konstantino Sarsanijos atminimo pagerbimą, atidengiant atminimo lentą stadione.

Padėkų sulaukė ir būrys KLFF partnerių, tarp kurių - Klaipėdos miesto savivaldybė, "Klaipėdos Valstybinio Jūrų Uosto Direkcija", AB "Klaipėdos Energija", kavinė-baras "Senoji Hansa", sporto klubas "VS-Express 24/7".

Apdovanotas ir geriausias mėgėjų komandos vadovas Česlovas Kavarza (jo vadovaujama komanda nugalėjo LFF III lygos Klaipėdos regiono pirmenybėse ir tapo prizininke salės futbolo II lygoje), geriausias mėgėjų komandos žaidėjas – Karolis Kelpšas (tapęs rezultatyviausiu LFF III lygoje ir 8x8 futbolo pirmenybėse), apdovanotas  Metų „standartas“ – Marius Valskis, 2018 m.  Klaipėdos regiono geriausias teisėjas Donatas Rumšas (teisėjauja ne tik Lietuvos čempionate, bet ir Europos čempionų lygoje), 2018 metų Klaipėdos regiono geriausias treneris Arvydas Balsevičius (su Kretingos "Minija" pirmą kartą futbolo klubo istorijoje tapo LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių nugalėtoju), 2018 m. Klaipėdos regiono geriausias žaidėjas (profesionalas) Donatas Kazlauskas (sezoną pradėjo Klaipėdos „Atlante“, o vėliau sėkmingai įsiliejo į "Trakų" komanda su kuria tapo bronzos medalių laimėtoju.

Apdovanojimas buvo paruoštas ir buvusiam ilgamečiam KLFF prezidentui Romualdui Jonaičiui, tačiau jo renginyje nebuvo.

Apdovanojimas buvo paruoštas ir buvusiam ilgamečiam KLFF prezidentui Romualdui Jonaičiui, tačiau jo renginyje nebuvo.

KLFF Kalėdų futbolo šventė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder