Klaipėdiečiai Europos čempionate žaidžia užtikrintai

Klaipėdiečiai Europos čempionate žaidžia užtikrintai

Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykstančiame 6-ajame Europos kurčiųjų badmintono čempionate penki iš šešių Lietuvos atstovų iškopė į vienetų varžybų atkrintamąsias varžybas.

Lietuvos rinktinei šiose pirmenybėse atstovauja Klaipėdos badmintonininkai.

Moterų vienetų varžybų A grupės nugalėtoja tapo ir kelialapį į aštuntfinalį pelnė Europos čempionės titulą ginanti Kristina Dovydaitytė. Ji pirmajame mače 21:7, 21:12 nugalėjo bulgarę Gabrielą Kolitsovą, o antrojoje dvikovoje jos varžovė graikė Stela Kotula dėl traumos nežaidė. K. Dovydaitytė Europos čempione yra tapusi tris kartus iš eilės - 1998, 2002 ir 2006 metais.

C grupėje Ernesta Pakulnytė ketvirtadienį 21:5, 21:9 nugalėjo ukrainietę Anastasiją Gubską ir su dviem pergalėmis iš trijų galimų užėmė antrąją vietą bei pateko į atkrintamąsias varžybas. G grupėje antrąją vietą užėmė ir kovą kitame etape tęs Viktorija Novik (2 pergalės/1 pralaimėjimas). Mūsiškė paskutiniame mače, kovoje dėl grupės nugalėtojos titulo, 10:21, 19:21 nusileido rusei Olgai Dormidontovai.

Aštuntfinalyje K. Dovydaitytė žais su norvege Hege Ulstein, K. Novik - su bulgare Gergana Baramova, o E. Pakulnytė susitiks su ruse O. Dormidontova.

Vyrų vienetų varžybų D grupės nugalėtoju tapo keturias pergales iš tiek pat galimų iškovojęs Europos vicečempionas Tomas Dovydaitis. Jis ketvirtadienį 21:7, 21:7 nugalėjo ukrainietį Petrą Takalą ir 21:11, 21:6 įveikė turką Kemalą Ezerą.

Kovą atkrintamosiose varžybose tęs ir Kazimieras Dauskurtas (4/0). F grupės nugalėtoju tapęs Lietuvos atstovas ketvirtadienį 21:6, 21:5 nugalėjo turką Nurį Semichą Dinką bei 21:12, 21:6 įveikė britą Maiklą Barį.

Į atkrintamąsias varžybas nepateko Ignas Reznikas (2/2). Jis ketvirtadienį 14:21, 15:21 pralaimėjo Rusijos atstovui Šochodui Gulomzodui ir C grupėje užėmė trečiąją vietą.

Į vyrų ir moterų vienetų atkrintamąsias varžybas pateko po du pajėgiausius grupių žaidėjus.

Aštuntfinalyje T. Dovydaitis žais su britu M. Bariu, o K. Dauskurtas kovos su vokiečiu Michaeliu Liovu.

Moterų dvejetų varžybose K. Dovydaitytė ir V. Novik 21:17, 21:12 įveikė bulgares G. Kolitsovą ir Cvetliną Šliapašką, 21:9, 21:6 nugalėjo ukrainietes A. Gubską ir Anastasiją Lukašovą bei tapo D grupės nugalėtojomis ir iškopė į atkrintamąsias varžybas. Lietuvos badmintonininkės ketvirtfinalyje susitiks su rusėmis O. Dormidontova ir Irma Galkina.

Vyrų dvejetų varžybų D grupėje T. Dovydaitis ir K. Dauskurtas 21:11, 21:14 įveikė Rusijos atstovus Š. Gulomzodą ir Aleksandrą Vasiljevą bei 21:10, 21:13 nugalėjo vokiečius Jensą Bišofą (Jens Bischoff) ir Oliverį Vitę (Oliver Witte). Lietuviai penktadienį susitiks su bulgarais Georgiu Antovu ir Liudmilu Getovu. Mūsiškiai jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Penktadienį prasidėsiančiose mišrių dvejetų varžybose dalyvaus trys Lietuvos duetai - K. ir T. Dovydaičiai, E. Pakulnytė ir K. Dauskurtas bei V. Novik ir I. Reznikas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder