Kodėl Klaipėda pasmerkė savo herojus?

Kodėl Klaipėda pasmerkė savo herojus?

Nemaloni istorija, kuri tapo visiems gera pamoka. Klaipėdos priešais virtę Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas savo skandalingu perėjimu ne tik supurtė Lietuvos krepšinį, bet ir inicijavo permainas uostamiestyje, kurių reikėjo jau seniai. Sekmadienį po trijų mėnesių purvų drabstymo įvyks pirmoji „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ akistata po ėjimo, išderinusio Lietuvos krepšinio viršūnę.

Gruodžio 8-oji, penktadienis. Klaipėdoje vyko svarbus susirinkimas dėl „Neptūno“ finansinės situacijos. Kažkuria prasme tai buvo tikras mūšis, kuriame pergalės laukė ir „Neptūno“ žaidėjai, ir treneriai. Ta pergalė būtų finansinė injekcija uostamiesčio klubui ir padengtos skolos. Krepšininkams – įsipareigojimų vykdymas ir finansinė gerovė, Kaziui Maksvyčiui – ramybė, kad komanda nesubyrės.

Tačiau pasibaigus mūšiui, lyg viduramžių laikais, atgarsių teko laukti lyg balandžių paštu.

Laimingos šio susirinkimo pabaigos itin laukė du „Neptūno“ krepšininkai – Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius, kurie taip ir negavo visų pagal sutartį numatytų pinigų už 2016-2017 metų sezoną. Tačiau atėjus šeštadieniui žaidėjai nesulaukė jokių žinių, kuo baigėsi svarbūs pokalbiai uostamiestyje.

Lyg tyčia, scenoje pasirodė Vilniaus „Lietuvos rytas“. Sostinės klubas metė ant stalo kozirį – šeštadienį pateikė kontraktą iš karto dviem „Neptūno“ žaidėjams, tikroms komandos kolonoms.

Arnas Butkevičius prieš tai jau buvo atmetęs bemaž trigubai pelningesnį Liudvisburgo „Riesen“ klubo pasiūlymą. Bet universaliausias Kazio Maksvyčio karys nutarė palaukti. Jis tikėjo „Neptūno“ pažadais, kuriais, o ne pinigais, Klaipėdos ekipa kurį laiką maitino savo lyderius.

Bet staiga „Lietuvos ryto“ pasiūlymas sujaukė klaipėdiečių mintis: ką daryti?

Mitinis terminas

Idealiame pasaulyje „Lietuvos rytas“ sezono viduryje nebūtų galėjęs išpirkti A.Butkevičiaus ir M.Girdžiūno. Tačiau „Neptūno“ algų vėlavimai uždegė vilniečiams žalią šviesą.

24sek žiniomis, A.Butkevičiui atlyginimas vėlavo daugiau nei tris mėnesius, o iš viso abiem žaidėjams nebuvo išmokėta apie 30 tūkst. eurų.

Lietuvoje būta versijų, kad krepšininkai išlaukė paskutinės toleruotinos algų vėlavimo dienos ir iškart puolė padėti parašą po kontraktu su „Lietuvos rytu“. Nieko panašaus, nes A.Butkevičius su M.Girdžiūnu turėjo vientisas sutartis. Ką tai reiškia?

Pinigai tokiu atveju neskirstomi konkrečiai vienam ar kitam sezonui. Pavyzdžiui, jeigu nemokėjai atlyginimo A.Butkevičiui nuo kovo mėnesio, naujajame sezone mokėdamas algą už rugsėjį, tu savotiškai sumoki žaidėjui už balandį. Atlyginimas kaupiasi ten, kur jis sustojo būti mokamas.

Kodėl staiga mokėjimai buvo sustoję?

Buvusio vadovo namuose – kratos

„Neptūnas“ atsimušė į ledkalnį, kurio link plaukioja daugelis LKL klubų – komplektavo komandą į skolą.

Kaip veikia toks modelis?

Pavyzdžiui, prisiplanuoji įsigyti žaidėjų už 1 milijoną eurų. Susitari su savivaldybe dėl 500 tūkst. eurų paramos. Tada dar 300 tūkst. nusimatai per sandorius su rėmėjais, o kitus 200 tūkst. „kaip nors“ surinksi sezono metu.

Lietuvos klubai verčiau žaidžia į skolą, nei į rezervą – reta, kad kuri komanda atsidėtų pinigų rezervą juodai dienai, iš kurio galėtų padengti nuostolius ir užtikrinti atsiskaitymą.

O juoda diena greitai ateina, kai kažkur kažkas apsipyksta savivaldybėje ir staiga apkarpo paramą klubui. Kai kažkur kažkam nepavyksta verslas ir įmonė neperveda žadėtų pinigų. Ir tu nieko nepadarysi – rėmimo sutartys neįpareigoja tavęs žūtbūt skirti sutartų finansų.

Lietuvos krepšinyje visi rėmėjai labai retai iki galo išpildo visus savo finansinius įsipareigojimus. Tad ne tik kad nepavyksta surinkti tų planuotų 800 tūkst. eurų, bet, dažnu atveju, sezono metu nesusirenka ir tie trūkstami 200 tūkst. Ir, Hjustone, turime problemą.

Tų problemų gali būti dar daugiau, jei klubas nesusitvarko savo buhalterijos. O įtartinų finansinių nutekėjimų galėjo pasitaikyti Klaipėdos „Neptūno“ komandos biure.

24sek žiniomis, jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Osvaldo Kurausko darbo „Neptūno“ direktoriaus kėdėje. Esą O.Kurausko bute Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) jau yra dariusi ir kratas.

Kaip ten kas buvo iš tikrųjų, parodys tyrimo rezultatai. Bet kabliukai kyšo vienas po kito, o apie „Neptūno“ piniginę Lietuvos krepšinio visuomenėje sklando legendos.

„Neptūno“ atveju, prie finansinio nuopolio dar prisidėjo ir buvusios valdžios pykčiai. Anksčiau komandą valdęs Artūras Jakubauskas neturėjo daug draugų, o Klaipėdoje verslas buvo labai vieningas – jeigu svarbus žmogus pasakydavo, kad pinigų „Neptūnui“ neskirti, klubas jų ir negaudavo. Ir atvirkščiai.

Skirdami komandai pinigus verslininkai norėjo, pavyzdžiui, reikalauti komandos direktoriaus, kitų vadovų atsakomybės. O tokios privilegijos jie neturėjo.

Mažėjant A.Jakubausko draugų ratui, mažėjo ir „Neptūno“ finansinės galimybės. Klubo struktūroje prasidėjo pykčiai ir nevaisingi posėdžiai, o skolų burbulas pūtėsi.

24sek neoficialiomis žiniomis, buvo išsipūtęs iki beveik 1,5 mln. eurų.

Klubas daugiausia buvo skolingas ne už žaidėjų atlyginimus, o neįvykdytus įsipareigojimus kreditoriams bei partneriams.

Tiksinti bomba

„Neptūnas“ dar prieš sezoną buvo sulaukęs pasiūlymų stabtelti ir viską apgalvoti. T.y. susimažinti nepamatuotas finansines ambicijas, susiveržti diržą, pasitelkti jaunus žaidėjus ir bandyti spardytis mažesniais, bet į piniginę sutelpančiais resursais.

24sek šaltinių teigimu, net ir tokioje situacijoje tęsti darbus Klaipėdoje greičiausiai būtų sutikęs Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis. Tad tai nereiškia, kad klubas būtų nustekentas taip, kad visai nebepajėgtų sudaryti konkurencijos kovojant dėl vietos pirmajame LKL ketverte.

Tačiau „Neptūnas“ nenorėjo žengti vieno žingsnio atgal, kad vėliau žengtų du į priekį – neleido ambicijos.

Rugpjūtį „Neptūnas“ gavo savivaldybės pinigus. Tačiau jie buvo skirti sezono pradžiai – apie senas skolas vadovybė nesiveržė kalbėtis. Taip Arno ir Mindaugo skola ir toliau kabojo nejudinama.

Nusispjovęs į skolas, „Neptūnas“ plaukė į naujus 2017-2018 m. sezono vandenis pripildęs denį naujais kontraktais, bet neužlopęs pramuštų laivo skylių.

Bet įsipareigojimus reikia vykdyti. Sezono pradžioje „Neptūno“ vadovai nuolat girdėjo pavojaus signalus, kad neišmokėjus senų skolų, gali nutikti nebūtinai gerų dalykų. Bet „Neptūnas“ blefavo, maitino pažadais apie būsimus susitarimus tarp vadovų ir verslo, bei vilkino reikalą.

Tačiau atėjo „Lietuvos ryto“ pasiūlymas.

„Lietuvos ryto“ motyvas

Daug „Neptūno“ sirgalių dar pernai prakeikė „Lietuvos rytą“, kai šis vasarį perpirko klaipėdiečių lyderį Jimmy Baroną ir dar tą padarė pačiu nedėkingiausiu metu. Kadangi buvo atleidęs du legionierius Larry Drew bei Omari Johnsoną dėl drausmės pažeidimų, pagal LKL taisykles „Neptūnas“ tuo sezono metu galėjo pasipildyti jau tik dviem žaidėjais.

Beje, J.Barono perėjimas į „Lietuvos rytą“ vėliau tapo pamoka „Neptūno“ vadovams. Taigi, sudarydami sutartį su Juanu Palaciosu, klaipėdiečiai į ją įtraukė punktą nesuteikiant krepšininkui galimybės sezono metu pereiti į kitą LKL ekipą. Išpirka buvo numatyta, bet užsienio klubams.

Bet kai atsirado spragų sudėtyje, vilniečiai vėl toli nesidairė – juos labai viliojo du žmonės iš Klaipėdos.

24sek žiniomis, A.Butkevičius jau seniai buvo „Lietuvos ryto“ pageidavimų sąraše. 25-erių puolėjas imponavo ir treneriui Rimui Kurtinaičiui. O Mindaugo Girdžiūno kaip dar vieno gynėjo „Lietuvos rytui“ prireikė atleidus amerikietį Marcą Carterį.

„Lietuvos rytas“ padarė puikų ėjimą. Prašovęs su M.Carterio įsigijimu, klubas rado kompromisą nutraukti sutartį ir už tuos pačius legionieriaus pinigus sugebėjo įsigyti ir A.Butkevičių, ir M.Girdžiūną.

Tuo pačiu sostinės komanda vienu šūviu nušovė tris zuikius: gavo du neblogus rotacijos krepšininkus, o svarbiausia – lietuvius, kurių taip trūko „Lietuvos rytui“ sezono starte.

„Lietuvos rytas“ neplanavo tyčia vėl kišti pagalių į klaipėdiečių ratus, bet žinojo, kad klubas turi problemų, tad pabandė laimę. A.Butkevičius ir M.Girdžiūnas užkibo.

Prašymas nustebino

Gavę pasiūlymą šeštadienį, krepšininkai gerai jį pergalvojo.

M.Girdžiūnui tai buvo gyvenimo kontraktas. Trapiam lyg krištolinei vazai A.Butkevičiui tai irgi buvo šansas pagaliau pakilti į dar aukštesnio lygio organizaciją.

Žaidėjai susigundė.

A.Butkevičius dar šeštadienio vakarą vėlai vyko pasimatyti su tėvais ir aptarti sprendimo. Kitam klaipėdiečiui M.Girdžiūnui tai taip pat buvo didžiulis nervų išbandymas.

Patarimų buvo įvairiausių – nedvejoti ir žaisti „Lietuvos ryte“ arba palaukti vasaros ir tada ramiai priimti sprendimą. Aišku, su rizika, kad pasiūlymo nebebus.

Bet Arnas su Mindaugu nusprendė nebelaukti. Nerizikuoti vasara, iki kurios dar buvo sočiai laiko nenumatytiems sezono nuokrypiams ar nelemtoms traumoms. Taip pat nebesimaitinti „Neptūno“ pažadais ir gauti pinigus, kurių jie savo darbu ir pasiekimais užsitarnavo per tuos metus Klaipėdoje.

Juolab, M.Girdžiūnui buvo pasiūlyta garantuota 2,5, o A.Butkevičiui – 3,5 metų sutartis.

24sek žiniomis, žaidėjus taip pat baugino buvusios „Neptūno“ vadovybės statusas ir aiškios strategijos neturėjimas.

Tačiau A.Butkevičius su M.Girdžiūnu iškėlė vieną sąlygą – sekmadienį jie norėjo sužaisti paskutinį mačą su Utenos „Juventus“.

Tai buvo nedidelis šokas krepšininkų aplinkai. Ir tam pačiam „Lietuvos rytui“. O kas, jeigu kažkuris iš jų netyčia gaus traumą? Tada nuplauktų visas „Lietuvos ryto“ kontraktas ir didysis perėjimas.

Bet Arnas ir Mindaugas nekeitė savo reikalavimų. Sekmadienį jie pasirodė ant parketo, žaidė po 20 minučių ir 24 taškais bei 31 naudingumo balu prisidėjo prie triuškinančios pergalės prieš Utenos „Juventus“ 109:78.

Iškart po rungtynių krepšininkai informavo trenerį ir klubo vadovus: „Mes išvykstame į Vilnių“.

Šokiruota Klaipėda

„Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai, kad Klaipėdos „Neptūno“ klubą palieka ir į Vilniaus „Lietuvos rytą“ iškeliauja du ekipos lyderiai – Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas, yra netikėti, tačiau, deja, teisingi.

Klubas ir kiti komandos draugai apie tai sužinojo tik šįvakar po rungtynių“, – skelbė oficialus „Neptūno“ klubo tinklalapis.

Žodį „netikėti“ galima vertinti dvejopai. Be abejo, „Neptūnas“ nieko nežinojo apie Arno ir Mindaugo sandorį su „Lietuvos rytu“. Kita vertus, jie nuo sezono pradžios buvo informuoti, kad skolų ignoravimas prie gero neprives.

Kazys Maksvytis neištvėręs feisbuke rašė „be komentarų“ ir pasidalijo daina iškalbingu pavadinimu „Sudužęs laivas“.

„Ar man skaudu? Jeigu jus išduotų žmona, jums būtų linksma? – vėliau basketnews.lt žurnalistui Viliui Stalgaičiui pasakys „Neptūno“ kapitonas Simas Galdikas. – <...> Bet ką aš galiu pasakyti apie tuos, kurie pabėgo? Kas pirmi bėga iš laivo? Neturiu apie juos ką pasakyti. Jei jie bėga iš komandos, reiškia, kad Klaipėdos ir „Neptūno“ vardo jie yra neverti. <...>

<...> Taip pasielgta, nes tiek ši komanda jiems ir terūpėjo… <...>

<...> Kare net šovinių jiems neneščiau. Žinote, atsisuksi apsidairyti, o jau savi į nugarą šaudo. <...>“

Panašios nuomonės laikėsi ir daug „Neptūno“ aistruolių.

Tarp kitko, pats S.Galdikas prieš porą sezonų pats dėl geresnio pasiūlymo Turkijoje prašėsi „Neptūno“ jį išleisti išvažiuoti, nors tuo metu klubas nei jam, nei kitiems žaidėjams nevėlavo mokėti atlyginimų.

A.Butkevičius ir M.Girdžiūnas iš vietinių herojų greitai tapo Klaipėdos priešais.

Per „Lietuvos ryto“ pristatymą Karaliaus Mindaugo taurės turnyre klaipėdiečiai nušvilpė Mindaugą Girdžiūną. Jie ėmė baubti kaip niekada garsiai, kai buvęs „Neptūno“ įžaidėjas laikydavo kamuolį rankose.

Klaipėda pasmerkė savo herojus. Bet švilpti ir spjaudytis turėjo visai ne dėl tų žmonių.

Po simbolinio šokėjų konkurso, kuriame „Neptūnui“ šokančios „Leader Dance“ merginos pranoko „Lietuvos ryto“ atstoves, oficialioje Klaipėdos komandos interneto svetainėje pasirodė piktdžiugiškas pranešimas. Finansinių įsipareigojimų nevykdęs ir skolų nepaisęs „Neptūnas“ užsipuolė „Lietuvos rytą“.

„Šia savotiška pergale klaipėdietės atkeršijo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui už jų nuolat rezgiamas intrigas ir bandymus susilpninti „Neptūno“ komandą, – rašė bcneptunas.lt. – Neptūniečiams prasibrauti į Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį ir kautis su „Lietuvos rytu“ nepavyko, tad šįkart už krepšininkus smūgį vilniečiams sudavė „Neptūno“ šokėjos.

„Neptūno“ šokėjų pergalė prieš „Lietuvos ryto“ šokėjas suteikė daug džiaugsmo Klaipėdos krepšinio sirgaliams. Visi puikiai žinome „Lietuvos ryto“ klubo vadovų abejotinus metodus „Neptūno“ krepšininkų atžvilgiu – praėjusį sezoną iš Klaipėdos ekipos buvo išviliotas geriausias „Neptūno“ snaiperis Jimmy Baronas, o šio sezono viduryje suregztos naujos intrigos, kai buvo pasinaudota laikinais Klaipėdos komandos finansiniais sunkumais ir viliojančiais pinigais iš po „Neptūno“ trenerių nosių buvo nugvelbti du labai svarbūs komandos žaidėjai – Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Šiems jaunuoliams „Lietuvos ryto“ atstovai pinigais susuko galvas ir slapčia, nežinant „Neptūno“ klubo vadovams, persiviliojo į savo komandą.

„Neptūno“ sirgaliai vis garsiau kalba apie abejotinus ir su sportiniais principais mažai susijusius „Lietuvos ryto“ komandos metodus. Esą jų tikslas ne tiek sustripinti savo komandą, kiek susilpninti pastaruoju metu tapusius didžiausius konkurentus – „Neptūno“ krepšininkus.“

Vėliau klaipėdiečiams teko atsiprašinėti už neprofesionalius pareiškimus, bet buvo akivaizdu – net po dviejų mėnesių nuo „Lietuvos ryto“ ir dviejų klaipėdiečių sandorio, „Neptūnas“ vis dar jautė pagiežą.

Neįvertinta klaipėdiečių auka

24sek žiniomis, jautriausiai į neigiamą reakciją visuomenėje reagavo gynėjas Mindaugas Girdžiūnas.

29-erių krepšininkas gimtojo miesto komandai buvo atidavęs daugiau nei 7 sezonus. Krepšininkas yra gana emocionalus, tad iš pradžių smarkiai išgyveno visą negatyvų ūžesį Lietuvos krepšinyje.

„Kaip ir minėjau, visokių reakcijų tikėjausi. Bet labai normali ta reakcija. Viskas gerai“, – po KMT pusfinalio, kuriame buvo nušvilptas savo miestiečių, ramiai komentavo M.Girdžiūnas.

Bet 24sek šaltinių teigimu, Mindaugas nervingai laukė sugrįžimo į buvusią savo tvirtovę. Tik jo naštą gerokai palengvino „Neptūno“ fiasko ketvirtfinalyje, kai Karaliaus Mindaugo taurės šeimininkai krito nesulaukę pusfinalio akistatos su „Lietuvos rytu“.

Turbūt tai viena iš situacijų, kai gerai, kad M.Girdžiūnas nesinaudoja socialiniais tinklais. Kita vertus, net giminaičiai buvo sudvejoję dėl Mindaugo pasirinkimo, tad spaudimo vis tiek netrūko.

Beje, jis turėjo galimybę palikti „Neptūną“ dar vasarą, tačiau žmogiškas pokalbis su klaipėdiečiais padėjo jam apsispręsti likti komandoje.

25-erių A.Butkevičius – šaltesnių nervų žaidėjas. Jis greičiau susitaikė su visomis reakcijomis, bet tiek jis, tiek Mindaugas turėjo savų argumentų pykti ant Klaipėdos, kad ši taip negražiai išlydėjo juos į „Lietuvos rytą“.

Pirmiausia, Arnas su Mindaugu galėjo paduoti „Neptūną“ į teismą ir įšaldyti klubo sąskaitas. Bet A.Butkevičius ir M.Girdžiūnas sutiko pasirašyti taikos sutartį, pagal kurią „Neptūnas“ per dvejus metus sutartu grafiku išmokės vėlavusią algą.

Be to, krepšininkai galėjo prašyti kompensuoti viso sezono atlyginimą, kadangi „Neptūnas“ nevykdė įsipareigojimų, tačiau žaidėjai paprašė tik tų pinigų, kuriuos Klaipėdos komanda turėjo jiems sumokėti iki perėjimo į „Lietuvos rytą“.

A.Butkevičius dar sezono metu beveik trigubai geresnėmis finansinėmis sąlygomis galėjo žaisti Vokietijoje, bet liko „Neptūne“.

O dar visai neseniai, 2016-2017 metų sezono pradžioje, pats „Neptūnas“ buvo praspyręs žaidėją iš komandos. Oficialiai klubas teigė, kad Arnui vasarą nepavyko pilnai išgyti po operacijos, tad sutartis turėjo neįsigalioti. Kita vertus, šią situaciją traktuoti buvo labai sudėtinga, nes A.Butkevičius buvo pilnai pasveikęs, bet sužaidęs dvejas rungtynes operuotoje vietoje tiesiog vėl pajuto skausmą.

Nors pagal kontraktą nebūtų turėjęs tam įsipareigoti, A.Butkevičius sutiko reabilitacijos metu gauti 50 proc. mažesnį atlyginimą.

Klaipėdiečiai turėjo savų priežasčių pykti, bet persikėlę į „Lietuvos rytą“ paliko tai praeityje ir pradėjo naują karjeros etapą.

O vietoj to, kad įvykdytų savo įsipareigojimus ilgamečiams žaidėjams, „Neptūnas“ rinkosi išmokėti visus pinigus J.Palaciosui, kad šis tik neturėtų juridinės galimybės nutraukti sutarties dėl vėluojančios algos. Likimo ironija – M.Girdžiūnas su A.Butkevičiumi persikėlė į „Lietuvos rytą“, o J.Palaciosas prieš pat Naujuosius vis tiek išvyko iš „Neptūno“ – sutartį išpirko „Bešiktaš“.

Gyvenimas po skandalingojo perėjimo

Tai buvo, ko gero, skandalingiausias savaitgalis šį sezoną Lietuvos krepšinyje. Tą pačią dieną pasirodė žinia, kad „Lietkabelis“ atleido Artūrą Štalbergą. Netrukus „Žalgiris“ išsiskyrė su Dee Bostu.

Bet niekas negalėjo nustelbti M.Girdžiūno bei A.Butkevičiaus istorijos. Ji, beje, turėjo ir nesulyginamai didžiausias pasekmes Klaipėdos krepšiniui.

Šis perėjimas tapo sveika šoko terapija Klaipėdai. Miesto savivaldybė ir verslas suvokė, kad finansinis neatsakingumas nebegali tęstis. „Neptūną“ sukrėtė permainos vadovybėje, pasikeitė klubo savininkai.

Likimo ironija: sukrėsdami „Neptūną“ Arnas su Mindaugu tuo pačiu jį ir išgelbėjo. Kažin, ar klubas būtų ėmęsis tokių permainų, jei ne skandalingai nuskambėjęs lyderių išvykimas.

Ko gero, „Neptūnas“ toliau būtų neatsakingai vėlavęs su skolų išmokėjimu, negavęs pinigų iš verslo, vėl užsimetęs finansinį inkarą sezono pabaigoje ir vėl kaupęs skolas ateities kartoms.

Aišku, ir naujiems „Neptūno“ vadovams dar reikės įrodyti, kad jų darbai gali išvesti Klaipėdos krepšinį į teisingą kelią. Kol kas nuomonių būta įvairių, tad tik laikas parodys, ką „Neptūnui“ duos nauji vėjai.

Kita vertus, tai buvo dar viena gera pamoka Lietuvos krepšiniui, kad finansinių įsipareigojimų nevykdymas ir neprofesionalus darbas su finansais gali bemaž sugriauti komandą ir sezoną.

„Neptūno“ pavyzdys parodė, prie ko gali privesti krepšinio modelis „į skolą“. Taip pat – kaip negalima likti abejingiems finansiniams klubo žmonių veiksmams. Apie pasipelnymą per Lietuvos krepšinio klubus sklando legendos.

Paskui „Neptūną“ į 2017-2018 metų sezoną atsivilkęs milijono eurų skolų šleifas tapo dar vienu sprigtu Lietuvos krepšinio lygai ir jos licencijavimo sistemai, kurios pagrįstumu galima abejoti stebint tokių klubų kaip „Neptūno“ ar Kėdainių „Nevėžio“ finansinius vargus.

Tiesa, reikia suprasti, kad LKL yra klubų asociacija. T.y. klubai patys priima svarbiausius lygos sprendimus. Ir natūralu, kad komandos traukia viena kitą, nes daugelis turi panašių problemų. Tad tai nereiškia, kad Remigijus Milašius, Romualdas Brazauskas ar kuris kitas LKL darbuotojas yra atsakingas už klubų finansinį neatsiskaitymą. Kita vertus, Lietuvos krepšinis šiuo klausimu yra visiški Laukiniai vakarai – klubai elgiasi, kaip nori, negerbia krepšininkų ir įsipareigojimų, o niekas nieko negali padaryti.

Lietuvos krepšinio federacija taip pat abejinga nemokiems klubams ir pinigų negaunantiems žaidėjams.

M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius tapo negatyvo bangos aukomis, bet nepopuliarus jų sprendimas padarė paslaugą Lietuvos krepšiniui – privertė darsyk visus įdėmiau pasižiūrėti į mūsų sopulius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder