Lietuvos jaunės norveges nugalėjo 96 taškų skirtumu

Lietuvos jaunės norveges nugalėjo 96 taškų skirtumu

Įspūdinga pergale Europos jaunių (iki 18 metų) merginų čempionato B diviziono varžybas pradėjo Lietuvos rinktinė. Diliaros Velišajevos auklėtinės net 115:19 (27:7, 29:4, 32:0, 27:8) nugalėjo bendraamžes iš Norvegijos.

Rungtynes spurtu 18:0 pradėjusios lietuvaitės nepaliko varžovėms jokių vilčių. Norvegės per pirmuosius du kėlinius pelnė 11 taškų, o per trečiąjį ketvirtį nepelnė nė taško. Tuo metu lietuvaitės jau buvo surinkusios net 88 taškus.

Norvegės prarado 31 kamuolį ir pataikė vos 15 proc. metimų. Varžovėms nesisekė ir prie baudų metimo linijos – jos įmetė vos 1 baudą iš 7.

Lietuvos rinktinei Daugilė Šarauskaitė pelnė 19 (8 atk. kam.), Dalia Belickaitė pridėjo 17 (6 rez. perd.), Evelina Mauraitė – 16, Ieva Savickaitė – 13, Agnė Černeckytė – 12 (8 atk. kam.), Laura Juškaitė ir Justina Kraujūnaitė įmetė po 7 taškus.

Rytoj A grupėje lietuvaitės išmėgins jėgas su Estijos rinktine. A grupėje taip pat rungtyniauja Izraelio ir Lenkijos rinktinės. Kelialapius į Europos čempionato A divizioną pelnys tik dvi stipriausios čempionato komandos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder