"Neptūnas" sutriuškino Estijos komandą

"Neptūnas" sutriuškino Estijos komandą

Penktadienį Baltijos krepšinio lygos "Iššūkio taurės" A grupės varžybose trečiąją pergalę iškovojo Klaipėdos "Neptūnas".

Uostamiesčio ekipa namuose rezultatu 103:70 (17:17, 24:23, 30:16, 32:14) nugalėjo "Tarvas" krepšininkus iš Estijos.

22 taškus nugalėtojams pelnė Martynas Mažeika, 20 - Mantas Ruikis, 19 - Marius Runkauskas. Tarp svečių rezultatyviausias buvo 17 taškų įmetęs Reinaras Hallikas.

Šiose rungtynėse nerungtyniavo kojos skausmus jaučiantis "Neptūno" legionierius iš JAV Arinze Onuaku. Treneriai nusprendė jį patausoti. Arinzę prižiūri medikai, krepšininkas kol kas dirbs pagal individualią programą.

"Tarvas" komandos treneris Andres Sober: "Pirmoji rungtynių pusė buvo normali, tačiau vėliau gerokai išryškėjo "Neptūno" komandos patirtis. Klaipėdiečių sudėtis - geresnė. Mums tai buvo gera pamoka, geras žingsnis, norint tobulėti. Lauksime dvikovos namuose, Rakverėje žmonės mylį krepšinį. Bus įdomi dvikova."

"Neptūno" treneris Paulius Juodis: "Pirmi du kėliniai kėlė nerimo. Estai stebino taiklumu. Tačiau antroje rungtynių pusėje klaipėdiečiai parodė charakterį, išsiveržėme į priekį, o tuomet snaiperiams jau atsirišo ir rankos. Kai pirmauji, tuomet neslegia jokia įtampa ir įmesti daug lengviau."

"Neptūno" komandos kapitonas Martynas Mažeika: "Antroje rungtynių pusėje labiau susikaupėme. Prie pergalės prisidėjo ir tai, kad gerokai laimėjome kovą dėl kamuolį ir mūsų atsarginių krepšininkų suolelis puikiai įsiliejo į žaidimą". 

Po šių rungtynių "Neptūnas" (3 pergalės/1 pralaimėjimas) išliko A grupės lydere, kitas turnyro varžybas klaipėdiečiai žais lapkričio 26-ąją su Palangos "Nagliu".

Ateinantį penktadienį, 18 val., uostamiesčio komanda "Švyturio" arenoje žais Lietuvos krepšinio lygos rungtynes su Prienų "Rūdupiu".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder