Prieš derbį - raštiškos jungtuvės

Prieš derbį - raštiškos jungtuvės

Klaipėdos miesto valdžia sulaukė dviejų Klaipėdos ekipų: FC "Klaipėda" ir "Atlanto" raštiško ketinimų protokolo jungtis į vieną komandą. Po protokolu parašus suraitė abiejų komandų vadovai. Tai įvyko vos dvi dienas prieš šių ekipų tarpusavio susitikimą Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse.

Ilgą laiką kandžiomis replikomis viena kitos atžvilgiu bei nesutarimais garsėjusioms uostamiesčio futbolo ekipoms pagaliau pavyko rasti kompromisą.

Pasak Klaipėdos vicemero Vytauto Čepo, visi siekia bendro tikslo - kad Klaipėdoje būtų viena pajėgi ekipa, kuri nedarytų gėdos trečiam pagal dydį šalies miestui.

Velka skolų šleifą

Niekam ne paslaptis, kad pastaruoju metu Klaipėdos ekipų padėtis Lietuvos futbolo mastu, švelniai tariant, - apgailėtina: "Atlantas" Lietuvos futbolo A lygos pirmenybių turnyrinėje lentelėje žengia paskutinėje, dvyliktoje, vietoje (komandos sąskaitoje vos 7 taškai, 2 pergalės, 1 lygiosios ir 16 pralaimėjimų).

Vos laipteliu aukščiau turnyrinėje lentelėje įsitaisiusi FC "Klaipėda" (8 taškai, 2 pergalės, 2 lygiosios, 15 pralaimėjimų).

Dėl galimo naujosios Klaipėdos futbolo komandos pavadinimo ir aprangų spalvos kol kas nieko nėra aišku. Šį sezoną komandos baigtų savaisiais pavadinimais, o nauja ekipa būtų komplektuojama tik ateinančiam sezonui.

Jau ne kartą buvo teigiama, kad "Atlanto" klubo skolos gali siekti net iki 300 tūkst. litų. Ne paslaptis ir tai, kad skolų turi ir FC "Klaipėda". Pastarųjų skolų suma nėra įvardijama, tik teigiama, kad ji mažesnė, nei "Atlanto".

"Aš visada esu atviras, esu už futbolą Klaipėdai bei klaipėdiečiams. Viską reikia keisti iš pagrindų. Ir nors mano era jau baigėsi ir aš jau prisikariavau, prisidėsiu, kiek tik galėsiu. Tačiau pirmiausiai reikėtų baigti šį sezoną", - sakė "Atlanto" klubo prezidentas Vacys Lekevičius.

Jungimosi idėjai pritaria ir FC "Klaipėda" komandos atstovas, Klaipėdos futbolo sąjungos prezidentas Raimondas Beliauskas.

"Skubūs sprendimai - būtini. Mes ne verkšlename ir guodžiamės, o ieškome galimų sprendimo būdų. Nebėra ko laukti, reikia gelbėti Klaipėdos futbolą, priimti ryžtingus sprendimus", - teigė jis.

Klaipėdos derbis

Jau ateinantį šeštadienį klaipėdiečių laukia intriguojanti dvikova - pajūrio derbis - Klaipėdos centriniame stadione 18.30 val. susitiks "Atlantas" ir FC "Klaipėda".

Visada tarp šių ekipų panašios dvikovos būdavo itin aršios, tiesiog principinės. Įdomu, kokia situacija bus dabar, kuomet jau žinoma, kad šių ekipų vadovai sutarė dėl jungimosi.

Tiesa, Klaipėdoje yra nemažai skeptikų, kurie mąsto, kad šių dviejų klubų "tuoktuvės" gali ir neįvykti.

"Žodinis sutarimas dar nieko nereiškia, viskas gali keistis. Juk Vacys Lekevičius yra neprognozuojamas. Juk sklando kalbos, kad "Atlantą" nori nupirkti rusai. Visko dar gali būti", - vakar "Vakarų ekspresui" sakė kelioms dienoms iš Norvegijos grįžęs (šioje šalyje treniruoja III lygos "Bergsoy" futbolo ekipą) Rimantas Žvingilas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder