Priminimas: "Kuvalda" - irgi Klaipėdos sportininkas

Priminimas: "Kuvalda" - irgi Klaipėdos sportininkas

Kad yra klaipėdietis, kikboksininkas Sergejus Maslobojevas pabrėžia visada ir visur - Brazilijoje, kurioje tapo pasaulio čempionu - taip pat. Tačiau kai gimtajame mieste vyksta geriausio sportininko rinkimai, jo pavardė kažkodėl pamirštama. Kovotojui dėl to apmaudu, gerbėjams - pikta.

Penktadienį grupė miestiečių susirinko į susitikimą, kuriame atvirai piktinosi geriausių miesto sportininkų rinkimais - į dešimtuką S. Maslobojevas nepateko, nors dėl skambių titulų yra gerai žinomas visoje Lietuvoje bei užsienio šalyse, o džiaugdamasis pergalėmis visada primena, kuriam miestui atstovauja.

Miestiečiai valdininkų užmirštam sportininkui įteikė taurę bei simbolinę 2220 litų stipendiją.

"Pasaulio čempiono titulas - labai svarbus pasiekimas. Jeigu kikboksas būtų olimpinė sporto šaka, Klaipėda turėtų olimpinį čempioną.

Manome, kad Sergejus yra vertas būti tarp 10 geriausių šių metų sportininkų. Juolab, kad dešimtuke yra ir ne klaipėdiečių, ir sportuojančių kituose miestuose. Gal pats laikas keisti rinkimų metodiką", - kalbėjo Aurimas Mockus, vienas iš grupelės miestiečių, atvirai pasipiktinusių Klaipėdos sporto funkcionierių sprendimais.

Šie buvo kviesti į susitikimą, bet nepasirodė.

Anot iniciatyvinės grupelės narių, geriausio miesto sportininko rinkimų tvarka yra banali ir sukurta senosios sportinės miesto nomenklatūros, kuriai tokie rinkimai būdavo puiki terpė įvertinti "geriausius" ar "tik sau parankių trenerių auklėtinius".

Jų manymu geriausią miesto sportininką turėtų rinkti ne tik "specialiai sudarytos komisijos" nariai, bet ir miestiečiai bei žurnalistai.

"Ačiū jums visiems.

Mano laimėjimus pastebėjo Klaipėdos meras, šalies prezidentė - jiems tai svarbu. O geriausių sportininkų rinkimų organizatoriams - ne. Dėl to man apmaudu. Aš Klaipėdoje gimęs ir užaugęs, visur deklaruoju, kad esu klaipėdietis.

Nereikia man nei garbės raštų, nei dovanų, tik to, kad mano laimėjimus pastebėtų: bent ranką paspaustų. Kaip sportininkas žinau, kad toks dėmesys įrodo, jog tavo darbas nenuėjo šuniui ant uodegos", - kalbėjo "Kuvaldos" pravarde dar žinomas 26 metų S. Maslobojevas.

"Nekeliame aikštėn vienintelio Sergejaus. Galbūt Klaipėdoje yra daugiau pamirštų sportininkų", - sakė paramą kovotojui deklaruojantys miestiečiai.

Jie teigė, kad sulaukė vienintelio atsako į savo priekaištus: peržiūrėti rinkimų kriterijus raštu žadėjo Klaipėdos savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder