Šachmatų festivalis - didmeistriui Borisui Rumiancevui atminti

Šachmatų festivalis - didmeistriui Borisui Rumiancevui atminti

Liepos 22 d. prasidėjo savaitę truksiantis XVI Šachmatų festivalis „Jūros šventė – 2019” skirtas ICCF didmeistrio Boriso Rumiancevo atminimui.

A – turnyro dėl mažo dalyvių skaičiaus nutarėme nevykdyti, o visiems jame užsiregistravusiems šachmatininkams suteikėme galimybę dalyvauti B turnyre. Tai pakėlė B turnyro reitingo vidurkį, nes prisijungė trys tarptautinio meistro (IM) vardus turintys žaidėjai: Tomas Laurušas („Jūros šventės – 2018“ meistrų turnyro nugalėtojas), Olegas Krivonosovas (Latvija) ir Kęstutis Kaunas.

B – turnyrą pradėjo 34 dalyviai, kurie žais po septynias partijas, o tarpusavio kovas baigs sekmadienį.

C – turnyre užsiregistravo 42 dalyviai, kurie kovas pradeda jau šiandien ir taip pat sužais po septynias partijas, o turnyrą užbaigs penktadienį.

Palyginus su 2018 metais, klasikinių šachmatų turnyrų dalyvių skaičius turėtų padidėti nuo 73 iki 76. Šiais metais varžosi šachmatininkai iš Ukrainos, Rusijos, Latvijos ir Lietuvos.

Penktadienį, liepos 26 dieną, bus organizuojamos „Žaibo“ varžybos, jos prasidės 19 valandą. Šeštadienį, liepos 27 dieną, kviečiame į greitųjų šachmatų varžybas, kurių pradžia 16 val. Dalyvauti gali visi norintys šachmatų mėgėjai.

Visos varžybos vyksta Klaipėdos universiteto „Aula“ salėje, Herkaus Manto g. 84.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder