Šalia Klaipėdos atidarytas padelio teniso aikštynas

Šalia Klaipėdos atidarytas padelio teniso aikštynas

Klaipėdos rajone, Stančių kaime, esančiame vaizdingame Danės upės slėnyje, prie tarptautinus standartus atitinkančio golfo aikštyno "National Golf Resort" įrengtas padelio teniso aikštynas. Šeštadienį aikštyno atidarymo šventėje, kurią vedė Nijolė Pareigytė, dalyvavo daug garbių svečių: žinomų verslininkų, politikų, sportininkų.

Pasak šio aikštyno įrengimo iniciatoriaus Artūro Žalio, idėja mūsų regione įrengti padelio teniso aikštyną kilo atostogaujant ir su šia sporto šaka susipažinus Ispanijoje.

"Su žmona Ispanijoje pabandėme pažaisti, patiko, tad grįžę į Lietuvą ėmėmės iėjos įgyvendinimo ir štai šiandien matote du tarptautinius standartus atitinkančius padelio teniso kortus", - sakė A. Žalys.

Pasak jo, įrengti du padelio teniso kortus kainavo apie 90 tūkstančių eurų.

"Įkūrėme Memelio padelio klubą. Mes koncentruosimės į vaikų sportą, organizuosime vasaros stovyklas. Turime sertifikuotą trenerį. Tai tik kelio pradžia - tikimės plėstis, planuojame įrengti daugiau padelio teniso kortų, kasmet ketiname organizuoti ir tarptautinius turnyrus", - pasakojo klaipėdietis.

Renginyje dalyvavęs Lietuvos padelio teniso federacijos viceprezidentas Šarūnas Marčiulionis buvo gerai nusiteikęs.

"Labai malonu, kad šalia pajūrio įrengtas padelio teniso aikštynas. Kai matau šios sporto šakos plėtrą, tiesiog džiaugiasi širdis. Mano manymu, kad pastaruoju metu tai viena įdomesnių sporto šakų. Prie jūros, ypač vasarą, atvyksta daug žmonių, tad tokio aikštyno jūsų regione labai reikėjo", - "Vakarų ekspresui" sakė Š. Marčiulionis.

Būtent jis prieš keletą metų ir atgabeno į Lietuvą šį žaidimą bei ėmėsi iniciatyvos, kad Lietuvoje būtų įrengtos padelio teniso aikštelės. Tokių Lietuvoje jau yra per dešimt: Vilniuje, Kaune, Molėtuose, Dubingiuose, Nidoje, o dabar ir Klaipėdos rajone. Tiesa, planuojama padelio teniso plėtra ir Klaipėdoje.

Padelio tenisas yra teniso ir skvošo derinys, žaidžiamas poromis su iš stiklo pluošto pagaminta bestyge rakete ir panašiu į teniso kamuoliuku. Padelio aikštelės išmatavimai: ilgis - 20 m, plotis - 10 m. Aikštelė yra aptverta tvora, kurios galinės sienos dalys yra sudarytos iš grūdinto stiklo arba betono, o šoninės - iš vielos tinklo.

Lietuvos padelio teniso federacija buvo įkurta 2014 metų sausio mėnesį.

"Tai nesudėtingas, azartiškas, dinamiškas ir nenuspėjamas žaidimas, kurį lengvai perpranta jaunimas bei moterys", - paaiškino Š. Marčiulionis.

- Šiame žaidime visada turi antrą šansą, nes gali mušti nuo sienos atšokusį kamuoliuką. Taktika gali būti labai išradinga, daug nelauktų sprendimų, be to, žaidimas vargina mažiau nei tenisas ir dėl to patinka moterims, - pridūrė Š. Marčiulionis.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų padelio tenisą pamėgo viešėdamas Ispanijoje. Ši šalis laikoma pasauliniu padelio teniso centru, nors pats žaidimas prieš keturis dešimtmečius buvo sugalvotas Meksikoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder