Sergančiam vaikui - "Neptūno" įkvėpimas

Sergančiam vaikui - "Neptūno" įkvėpimas

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkų pavardės pastaruoju metu skamba ne tik sporto tribūnose, bet ir atliekant įvairią socialinę veiklą: Klaipėdos krepšininkai intensyviai bendradarbiauja su Klaipėdos neįgaliaisiais, o neseniai optimizmo įkvėpė onkologine liga sergančiam berniukui Darekui.

Jam nuo Klaipėdos "Neptūno" klubo buvo įteikti firminiai marškinėliai, krepšinio kamuolys su krepšininkų parašais ir komandos nuotrauka su palinkėjimu greičiau pasveikti.

"Seniai nematėme taip besidžiaugiančio Dareko. Plati šypsena iki susitikimo pabaigos švietė berniuko veidelyje", - viename iš socilinių puslapių rašė dovanas įteikę paramos ir labdaros fondo "Mamų unija" atstovai.

Už suteiktą džiaugsmą vaikui dėkojo ir Dareko mama Žana Hrodel.

"Stengiamės kiekvieną dieną padėkoti Dievulėliui, ir jums esame dėkingi. Per nuotrauką pajautėme palaikymą. Mums ši dovanota nuotrauka dabar jau labai brangi", - sakė mama.

Neptūniečiai į socialinę veiklą įsiliejo visuomenininko Viliaus Jurkaus iniciatyva.

Jis dar prieš metus Darekui padovanojo savo rankomis darytą tikslią San Fransisko tilto kopiją. Tas tiltas tarsi simbolizuoja kelią į sveiką gyvenimą.

"Sūnus kiekvieną dieną tik ir kalba, kad nori greičiau pasveikti, grįžti namo ir aplink tiltą pastatyti pilį. Nauja diena lygi naujam pilies projektui", - aiškino sergančio berniuko mama.

"Neptūno" krepšininkai ir V. Jurkus jau kurį laiką rūpinasi neįgaliųjų ir sergančiųjų integracija į visuomenę.

Neseniai neptūniečiai dalyvavo naujos neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" krepšinio aikštelės atidarymo ceremonijoje. Jie tuomet sulaukė itin daug neįgaliųjų dėmesio: vieni su plakatais rankose, kiti - pasipuošę "Neptūno" marškinėliais skandavo: "Neptūnas".

"Ačiū jums, kad nemokamai įsileidžiate mus į savo krepšinio varžybas. Taip pat visiems neišdildomus įspūdžius paliko po sezono surengta iškyla laivu po Kuršių marias. Mūsų auklėtiniams iš arti bendrauti su "Neptūno" žaidėjais - tikra garbė", - sakė "Klaipėdos lakštutės" direktorė Danutė Daukantienė.

Neptūniečiai "Klaipėdos lakštutės" teritorijoje pasodino obelaitę ir palinkėjo, jog iš jos išaugtų daug saldžių vaisių.

"Su "Neptūnu" bendradarbiaujame jau kelerius metus. Neptūniečiai - šilti ir itin draugiški žmonės. Neįgaliesiems malonu paspausti žaidėjams rankas, pabendrauti. Galbūt "Neptūno" pavyzdys įkvėps ir kitas Klaipėdos komandas prisijungti prie panašių akcijų. Juk neįgaliesiems sportas ir bendravimas su žinomais atletais - svarbus įvykis", - teigė V. Jurkus.

Pasak "Neptūno" krepšininkų, svarbu neįgaliesiems ir sergantiesiems sudaryti visas sąlygas integruotis į visuomenę.

"Neįgalieji ir sergantieji sunkiomis ligomis yra daug ryžtingesni ir nuoširdesni. Malonu žiūrėti, kai švyti jų veidai. Kai matai jų užsispyrimą, norą gyventi bei džiaugtis pasauliu, ir pačiam norisi pozityviau žvelgti į aplink supantį pasaulį. Tada net pats šypseną išspaudi, pasikrauni energijos ir suvoki, kad jiems reikia tiek nedaug - tik visuomenės palaikymo ir nuoširdaus bendravimo", - mintimis dalijosi krepšininkai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder