Vicečempionams - KU rektoriaus ir LSKL prezidento padėka

Vicečempionams - KU rektoriaus ir LSKL prezidento padėka

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) vicečempionus Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkus su treneriu Mindaugu Stašiu priešakyje praėjusį penktadienį pagerbė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas ir LSKL prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas.

"Tai didelis laimėjimas ne tik Klaipėdos universitetui, visai studentiškajai bendruomenei, bet ir visam Klaipėdos miestui, - žodį tarė A. Razbadauskas. - Noriu padėkoti už ryžtą ir pasiaukojimą, kurį demonstravome krepšinio aikštelėje. Juk pusfinalyje sugebėjote eliminuoti į sportą dideles viltis dedantį Lietuvos sporto universitetą, o finale nusileidote tik krepšinio žvaigždžių, tarp kurių ir yra Kauno "Žalgirio" žaidėjų, pripildytai ekipai. Esate šaunuoliai ir kovingumo, susitelkimo pavyzdys mums visiems."

Puiki sinergija

Jam antrino R. Cibauskas.

"Man, klaipėdiečiui, ši pergalė teikia dvigubą džiaugsmą. Per 22 lygos gyvavimo metus Klaipėdos universitetui tapti vicečempionais pavyko tik antrą kartą. Tai įrodo šio pasiekimo svarbą. Universitetas gali jumis didžiuotis. Esate labai talentingi žaidėjai", - pabrėžė R. Cibauskas.

Jis pasidžiaugė, kad KU rektoriaus A. Razbadausko požiūris į studentišką sportą yra teigiamas ir ta bendra sinergija persiduoda žaidėjams bei visai komandai.

"Džiugu, kai per krepšinio varžybas matai savo universitetą, nuoširdžiai palaikantį rektorių. Nuo to labai priklauso ir žaidėjų atsidavimas universitetui. Tai žaidėjams suteikia papildomų jėgų ir motyvacijos. Visi matėme, kaip finale jus nuoširdžiai palaikė ir didžioji dalis krepšinio sirgalių. Visi laukė krepšinio sensacijos. Deja, šįkart tapti čempionais nepavyko, bet net neabejoju, kad ateityje jūs galite tapti ir čempionais", - akcentavo R. Cibauskas.

KU sporto klubo pirmininkė doc. dr. Genovaitė Avižonienė padėkojo komandos treneriui M. Stašiui, kuris atsidavusiai vadovavo komandai.

"Treneris gerbia žaidėjus, o žaidėjai gerbia jį. Užtat ir pavyksta toks šaunus tandemas", - sakė G. Avižonienė.

SU TROFĖJAIS. Klaipėdos universiteto krepšininkai pas rektorių Artūrą Razbadauską atvyko su sidabro medaliais ir vicečempionų taure.

Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Sustabdė krepšininkų emigraciją

R. Cibauskas pasidžiaugė, kad jaunieji krepšininkai vertina aukštąjį mokslą ir noriai renkasi studijuoti Lietuvoje, užuot vykę į Ameriką, kaip tai darė prieš kelioliką metų.

"Buvo laikotarpis, kai krepšininkai masiškai vykdavo studijuoti ir žaisti į Ameriką, tačiau per daugybę metų mes jaunajai kartai sudarėme tinkamas sąlygas ir sustabdėme emigracijos bangą. Juk mūsų visų tikslas - krepšinio puoselėjimas. Esame atsakingi už Lietuvos krepšinį, talentų ugdymą. Mes, Lietuvos studentų krepšinio lyga, jau daugelį metų dirbame su mokyklomis, įsitraukiame į įvairius socialinius projektus. Mums moksleiviai - artima sritis. Moksleivių integravimas į Lietuvos studentų krepšinio lygą yra apgalvotas veiksmas: siekiame, kad jauni žmonės dar mokydamiesi mąstytų ar net galutinai apsispręstų dėl būsimų studijų. Svarbiausia tai, kad jauni žmonės tokiu būdu lieka studijuoti ir žaisti krepšinį Lietuvoje. Kai mūsų šalyje daugelyje sričių nerimą kelia talentų nutekėjimas, mes ne žodžiais, o darbais įrodėme, kad emigraciją galime sustabdyti parodydami galimybes", - kalbėjo R. Cibauskas.


FINALO KOVA. Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai daugiau nei prieš savaitę - kovo 9 dieną - Lietuvos studentų krepšinio lygos didžiajame finale kovėsi prieš daugkartinius Lietuvos ir Europos studentų čempionus - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkus. Klaipėdiečiai pralaimėjo rezultatu 73:96.

Pauliaus MATULEVIČIAUS nuotr.

Jis pasidžiaugė, kad LSKL pasiekė aukšto lygio krepšinį, o studijos universitete suderintos su sportiniu režimu.

"Džiugu matyti, kad sportas tampa prioritetu, o aukštųjų mokyklų planai ir užmojai plėtojant krepšinio tradicijas Lietuvoje - pavyzdys visai Europai. LSKL ne tik rūpinasi studentų pergalėmis krepšinio aikštelėje, bet ir skiria itin didelį dėmesį mokslams - kasmet skiria tūkstantines stipendijas geriausiai besimokančiam studentui ir studentei. Mes tai darome nuo 2008-2009 metų LSKL sezono. Per semestrą stipendijas gauna du studentai - geriausiai besimokantis LSKL vaikinas ir mergina. Per tą laikotarpį stipendijas gavo kelios dešimtys studentų", - aiškino LSKL prezidentas.

"Mes nuolat kartojame, kad mokslai yra vertybė, kurią reikia išnaudoti. Taip pat džiugu, jog universitetai yra suinteresuoti turėti kuo geresnes krepšinio komandas, todėl geriems žaidėjams patys stengiasi sudaryti sąlygas sportuoti. Sportuojančiam studentui reikia gerokai daugiau valios ir pastangų, nes jis mokslą privalo derinti su treniruotėmis ir varžybomis. Nepaisant to, mūsų lygoje yra studentų, kurie mokosi vien dešimtukais. Tokie sportininkai - tikras pavyzdys mums visiems. Eilinis studentas po paskaitų ar savaitgaliais gali daryti ką nori, lankytis naktiniuose klubuose ar šėlioti su draugais, o sportuojantis studentas viso to turi atsisakyti. Jam tiesiog nėra laiko: treniruotės, paskaitos, varžybos suryja visą laiką. Tokius studentus mes turime gerbti ir didžiuotis jais. Tai mūsų Lietuvos ateitis. Pažvelkime į garsius pasaulio šalių prezidentus, valdžios atstovus ir kitus aukštas pareigas užimančius žmones: nemaža dalis jų jaunystėje aktyviai sportavo", - akcentavo LSKL prezidentas.

Moksliškai yra įrodyta, kad sportas, fizinė veikla skatina ir protinę veiklą. Sporto ir mokslo sintezė - idealu", - sakė R. Cibauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder