„Vyčio“ vadovas D. Gurskis: titulas yra titulas, bet džiaugsmo nedaug

„Vyčio“ vadovas D. Gurskis: titulas yra titulas, bet džiaugsmo nedaug

Kauno „Vyčio“ salės futbolininkams praėjusią savaitę neprireikė išlieti nė vieno prakaito lašo, kad jie būtų paskelbti 2019–2020 m. Lietuvos salės futbolo A lygos čempionais. Titulas, kuris nelabai džiugina, titulas, iki kurio gerosios versijos trūko vienos pergalės.

Primename, kad į finalą (iki dviejų pergalių) patekę „Vyčio“ futbolininkai per pirmąsias rungtynes 4:1 nugalėjo Jonavos „Vikingus“. Antrosios rungtynės buvo numatytos kovo 13-ąją (penktadienį) Jonavoje.

Likus dienai iki šios akistatos Lietuvos futbolo federacija atšaukė visus savo renginius. Tarp jų – ir auksine galėjusią tapti dvikovą. Deja, pandemijos grėsmė buvo pernelyg rizikinga dalyvių sveikatai.

„Titulas yra titulas, bet džiaugsmo nedaug. Mes jau ir taip be kelių minučių buvome čempionai, todėl labai norėjosi viską užbaigti ant parketo. Liūdna pabaiga ir neaiški ateitis. Va taip ir gyvename“, – sakė „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

Koronaviruso protrūkis ne tik privertė be žaidimo užbaigti sezoną, tačiau pasėjo daug klausimų: koks bus pasirengimas naujajam sezonui? Kada bus Čempionų lygos „langai“? Kaip vyks pasiruošimas pasaulio čempionatui? Ir apskritai kada jis įvyks?

„Neturiu atsakymų. Žaidėjai yra paleisti ir nėra jokio aiškumo, kada vėl susirinksime. Jau nekalbu apie ekonominius dalykus, kurie sporto žemėlapį palies itin stipriai. Kol kas galiu kalbėti tik apie save, bet nuostoliai jau dabar yra patiriami didžiuliai. Pažiūrėkime globaliau.

Savivalda peržiūrės biudžetus ir, aišku, turės ko nors atsisakyti. Sportas visada yra rizikinga sritis, kur lengviausia ranka galima prirašyti arba nurašyti. Laukia rimti iššūkiai“, ­­­– pasakojo D. Gurskis.

Didžiausios pasaulio lygos jau dabar skaičiuoja milijoninius nuostolius. Galime neabejoti, kad krizės padarinius pajus ir taip iki šešių klubų susitraukusi Lietuvos futbolo A lyga. Kalbėdamas apie pasekmes salės futbolui D. Gurskis pirmiausia išskyrė įdirbį profesionalėjant.

„Mėgėjams išgyventi lengviau. Išgirdome nuosprendį – išsiskirstėme. Išgirsime kitą sprendimą – sugrįšime. Daugiau galvoju ne apie tai, o apie meistriškumą ar profesionalumą. Pastaruosius keletą metų bandėme lygiuotis į profesionalus, ir štai toks smūgis“, – sakė D. Gurskis.

Primename, kad pasaulio salės futbolo čempionatas numatytas rugsėjo mėnesį, LFF salės futbolo taurės varžybos nukeltos į rudenį, o naujasis čempionatas turėtų prasidėti artėjant žiemai. Praėjusią savaitę paskelbus 2019–2020 m. sezono rezultatus, antroji vieta atiteko Jonavos „Vikingams“, trečioji – Gargždų „Pramogoms“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder