Bijant senėjimo, rūpintis reikia ne raukšlėmis, o organizmo vidumi

Bijant senėjimo, rūpintis reikia ne raukšlėmis, o organizmo vidumi

 „Kai kalbi su moterimis apie senėjimą, jos nežino nieko kito, išskyrus išvaizdą“, – tikina gydytojas Alvydas Unikauskas.

Jo teigimu, raukšles reikėtų stebėti ne ant veido, o ant ausies spenelio. Jei šis turi raukšlę, tai – organizmo senėjimo požymis.

„Ausies spenelyje kraujotaka nėra labai gera ir, jei jūsų kraujagyslės sienelės sukietėja, ausų spenelių aprūpinimas krauju tampa dar prastesnis ir atsiranda raukšlė“, – aiškina gydytojas.  

Jei organizme vyksta kraujagyslių pokyčiai, jie vyksta viso kūno kraujagyslėse, o ne tik kojose, ausyse ar kur kitur, tik ausies spenelyje tai pasimato anksti, pažymi A. Unikauskas.

„Gera žinia ta, kad situaciją galima reguliuoti“, – sako profesorius ir rekomenduoja kreiptis pas gydytoją bei išsitirti kraujagysles.


Antras požymis – paraudusios akys. Tačiau čia kalbama ne apie nuovargį ar uždegimą, o apie akių paraudimą tam nesant akivaizdžių priežasčių. „Raudonos akys rodo, kad greičiausiai sutrikusi akies drėkinimo sistema. Tai byloja apie dirginimą jūsų akyje“, – aiškina gydytojas.

Aplink akį esančios ašarų liaukos nuolat drėkina akį. Kai mirksime, to net nejaučiame, nes tai – natūralus procesas. Tačiau, kai ašarų liaukos išsenka, akys tampa sausos, o mirksint vokai dirgina akies obuolį. Dėl to parausta akys.

Tačiau ir čia esama išeities – svarbu valgyti daug produktų, kurių sudėtyje yra antioksidantų. Tai – žalios lapinės daržovės, kopūstai, burokėliai, brokoliai ir t. t.

Kitas ženklas aptinkamas ant rankų. Plačiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder