Dėl netinkamos mitybos dažnai nukenčia ir akys: jei vartojame per daug perdirbtų grūdų produktų
Nors dažnai galvojama, kad kraujosruvų akyje paprastai atsiranda pavartojus alkoholio, bet jos gali rodyti ir vitamino B2 (riboflavino) trūkumą.
Taip dažniausiai nutinka, kai vartojame per daug perdirbtų grūdų produktų – pyragų, bandelių ir pan.
Taigi reikia nevalgyti tokio maisto ar bent jau sumažinti jo kiekį..
Pasak medikų, kita diagnozė, kurią apie mūsų mitybą išduoda akys, – maža plokštelė akyje. Jausmas toks, kad kažkas mažo yra akyje, arba matomos geltonos dėmės vokų vidiniuose kampuose – ksanteliazmos.
Tai – riebalų sankaupos esant aukštam cholesterolio lygiui.
Jei taip nutinka, patariama atsisakyti greitųjų angliavandenių ir vartoti daugiau cholino (vitamino B4).
Cholino šaltiniai – jautiena, menkė, pienas, vištiena, žiediniai kopūstai, pupelės.
Sergant katarakta, akyje matoma nepermatoma balta dėmė, ribojanti regėjimą.
Šią ligą skatina vitamino B1 trūkumas.
Taip būna tada, kai vartojate per daug cukraus arba jau esate diabetikas.
Beje, rezultatas tas pats, jei patiriate daug streso.
Pasak medikųo, vitamino B1 šaltiniai – jūrų dumbliai, saulėgrąžų sėklos, makadamijos, lęšiai, pupelės.
Dar viena problema, kurią sukelia mityba, – paraudę akių vokai, o jausmas toks, lyg akyse būtų smėlio. Tai nesunkiai išsprendžiama problema – ji rodo, kad kraujyje per dideli cukraus svyravimai.“
Medikų teigimu, miežis (pūlinis voko krašto riebalų liaukos uždegimas) taip pat susijęs su padidėjusiu cukraus kiekiu kraujyje. Cukrus blokuoja fagocitozę.
Vartokite mažiau cukraus ir miežis dings.
Dažnai kyla miežiai – vartojate per daug cukraus.
Rašyti komentarą