Gydytojos profesionalės atsisveikino su Vaikų ligonine

Gydytojos profesionalės atsisveikino su Vaikų ligonine

Praėjusią savaitę Klaipėdos vaikų ligoninėje vyko liūdna, bet sykiu ir džiugi ceremonija. Į užtarnautą poilsį išėjo dvi ilgametės ligoninės darbuotojos, profesionalios gydytojos.

Daugiau nei po 40 metų Vaikų ligoninei ir mažiesiems jos pacientams atidavusias gydytojas pakeis šioje ligoninėje išugdytos specialistės.

Gydytojos Marė Palepšienė ir Loreta Danguolė Kairienė Vaikų ligoninėje dirbo po 43 metus.

Atsisveikinimo ceremonija buvo abiem pusėms nelengva, tačiau šviesi - skambėjo padėkos, linkėjimai ir per gyvenimą išmoktos pamokos.

Vilniaus universitetą baigusi M. Palepšienė ilgai dirbo Reanimacijos skyriaus vedėja, vėliau dirbo Gastroenterologijos skyriuje ir ėjo vyriausiojo gydytojo pavaduotojos pareigas.

Tuometinį Kauno medicinos institutą baigusi L. D. Kairienė dirbo Pediatrijos skyriuje, vėliau pradėjo vadovauti Diagnostikos skyriui.

Ligoninės vadovas Virginijus Žalimas sakė, kad viskas sukasi ratu ir pamaina išeinančioms gydytojoms jau yra - pačių M. Palepšienės ir L. D. Kairienės mokytos gydytojos.

"Tai yra gražus tęstinumas - gydytojas keičia jų mokinės. Džiaugiamės, kad kolektyvo nariai mokosi vieni iš kitų ir kartu tobulėja", - kalbėjo V. Žalimas.

Atsisveikindama su kolegomis M. Palepšienė neslėpė, kad jaučia graudulį ir liūdesį, nes atsisveikinimo ceremonijos liudija laikinai ar visam laikui prarandamus dalykus.

"Baigtas vienas gyvenimo etapas, pereinama į kitą. Tačiau lieka atminimai. Čia sutikau daug puikių, išmintingų žmonių, kurie ligoninėje dirbo ar tebedirba. Iš jų mokiausi ne tik medicinos, bet ir gyvenimo išminties. Su jais dirbome ranka rankon. Esu dėkinga visiems, kurie pakentė mano perfekcionizmą ir reiklumą. Galbūt kai kurie manęs nemėgo, kritikavo, bet tai irgi buvo pamokos mano gyvenime. Visi jūs liksite mano atmintyje, kol vartysiu savo gyvenimo prisiminimų lapus", - jautriai į prabėgusius metus pažvelgė M. Palepšienė.

L. D. Kairienė prisiminė pirmąją savo patirtį Vaikų ligoninėje - atėjo į skyrių, kuriame buvo gydomi hipotrofija sergantys vaikai.

"Atėjau, visur baisus kvapas. Buvo dvi daktarės, abi vienu metu kalba. Siaubas. Galvojau, kaip reikia degraduoti, kad tokioje vietoje dirbtum... Spjoviau į šulinį, o paskui daug metų gėriau tą vandenį", - kvatojant kolegoms pasakojo L. D. Kairienė.

Ji prisiminė nemažai įvairių situacijų, kai iš kolegų gavo labai daug vertingų pamokų ir dėkojo už kiekvieną iš jų.

Vienas įsimintiniausių gautų patarimų, pasak gydytojos, - "Jei prisėdo "padalkas", nusikirpk tas "padalkas" ir "nebesiparink".

"Mūsų ligoninės kiemas yra sklidinas ašarų. Iš pradžių - tėvų liūdesio, streso, kai vaikas suserga, vėliau - džiaugsmo, kai vaikas pasveiksta. Mūsų ligoninė - kaip avilys, kuriame labai svarbus kolektyvinis darbas, kiekvienas prisidedame prie didžiulės šios ligoninės reikšmės miestui ir visai šaliai", - kalbėjo L. D. Kairienė.

Atsisveikindamos medikės linkėjo Vaikų ligoninei klestėti, vyriausiajam gydytojui - priimti išmintingus sprendimus, o kolegoms - nepamiršti ir savo gyvenimo, neatidėlioti nieko ateičiai ir švęsti gyvenimą.

Pasak V. Žalimo, ligoninėje dar yra keletas specialistų, dirbančių apie 40 metų. Pasak jo, darbui toje pačioje įstaigoje atiduoti 40 metų ir daugiau yra neeilinis dalykas, ypač dirbant medicinos srityje.

"Už tų skaičių yra labai daug sunkaus darbo. Žmonės nori pailsėti", - pabrėžė V. Žalimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder