Ligonių kasa kelsis į Pilies gatvę?

Ligonių kasa kelsis į Pilies gatvę?

Klaipėdos savivaldybė atidėjo planus iškraustyti Klaipėdos teritorinę ligonių kasą (TLK) iš patalpų Pievų Tako g. 38. Įstaiga ten galės veikti iki metų pabaigos su galimybe pratęsti sutartį dar 3 mėnesiams.

Dar nuo praėjusių metų Turto bankas ieškojo naujų patalpų, kai kovo mėnesį, pasibaigus sutarčiai, Klaipėdos TLK turėjo išsikraustyti iš Savivaldybei priklausančių patalpų.

Vis dėlto kraustynės atidėtos, kai Turto bankas rado galimas patalpas, tačiau paaiškėjo, kad joms reikės remonto. TLK ir Klaipėdos savivaldybės sutartis dėl patalpų buvo pratęsta iki metų pabaigos su galimybe ją pratęsti dar trims mėnesiams. Tad iš viso ligonių kasa turi metus.

"Turto bankui nustačius, kad valstybinis nekilnojamasis turtas, esantis Pilies g. 12, Klaipėdoje ateityje taps nereikalingas Lietuvos transporto saugos administracijai, buvo informuotos Sveikatos apsaugos ministerija, Valstybinė ligonių kasa ir Klaipėdos teritorinė ligonių kasa, jog yra pradėtos procedūros dėl minėto objekto perdavimo Turto bankui centralizuotai valdyti ir kuris bus galimai perduotas Klaipėdos TLK", - "Vakarų ekspresą" informavo Turto banko atstovė Aldona Grinienė.

Pasak jos, Turto bankas patalpas Pilies g. 12 yra įtraukęs į ketvirtąjį administracinės paskirties centralizavimo etapą ir numato, jog jomis naudosis Klaipėdos TLK.

Vis dėlto, pasak Klaipėdos TLK vadovo Alfrido Bumblio, norint ten pradėti dirbti, reikės ir laiko, ir investicijų.

"Esame apžiūrėję tas patalpas. Gyventojams priimti ten yra reikalingas didelis remontas. Bet kol kas oficialaus dokumento, kad mes gauname tas patalpas, nesame gavę. Jie lyg ir ruošia tuos dokumentus, o kai juos gausime, kreipsimės į Valstybinę ligonių kasą ir Sveikatos apsaugos ministeriją, kad skirtų mums lėšų šito pastato remontui", - sakė A. Bumblys.

Jis abejojo, ar per šiuos metus bus spėta atlikti remontą ir baiminosi, kad gyventojams sąlygos gauti reikiamas paslaugas bus prastesnės nei yra dabar.

"Nesulyginamas dalykas. Bet mus nori iškeldinti - tai Savivaldybės patalpos ir mes negalime prieštarauti. Pilies g. 12 pastatas yra tokioje vietoje, kurią pasiekti sudėtinga, nėra privažiavimo, mažai autobusų važiuoja. Mano nuomone, šitos patalpos žmonėms bus prastesnės", - prognozavo A. Bumblys.

Patalpos

Turto banko duomenimis, šiuo metu Klaipėdoje tinkamų administracinės paskirties patalpų ieško:

  • Klaipėdos apygardos administracinis teismas
  • Klaipėdos apygardos teismas
  • Lietuvos administracinių ginčų komisija
  • Specialiųjų tyrimų tarnyba
  • Nacionalinė mokėjimo agentūra
  • Nacionalinė žemės tarnyba
  • Žuvininkystės tarnyba

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder