Skubantį reanimobilį sustabdė kalneliai

Skubantį reanimobilį sustabdė kalneliai

Praėjusią savaitę Kretingos rajone avarijoje politraumą patyrusiam vaikui pirmosios minutės po įvykio buvo itin reikšmingos. Kretingos ligoninėje nukentėjusiajam skubiai suteikus pagalbą, buvo laukiama reanimobilio iš Klaipėdos. Tačiau situacijos liudininkams pasirodė, kad šis važiavo per lėtai.

Automobiliui partrenkus į kelią paskui kamuolį išbėgusį vaiką, buvo skubama jam teikti būtiniausią pagalbą.

Netrukus vaikas buvo nuvežtas į Kretingos ligoninę. Ten labai greitai buvo nuspręsta, jog vaiką reikia pervežti į Klaipėdos vaikų ligoninę, tačiau reanimobilis iš Klaipėdos į Kretingą važiavo beveik valandą.

Anot įvykio liudininkų, keista, kad gana nedideliam atstumui įveikti medikams prireikė tiek laiko.

Paprašius pakomentuoti neseną įvykį, Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė teigė, kad reanimobilio kelionė į Kretingą buvo įprastos trukmės.

"Valanda laiko yra norma, toks laikas yra numatytas pagal procedūras. Be to, vaikui buvo suteikta pagalba - mūsų ligoninės reanimacijos gydytoja tuo metu budėjo Kretingoje antraeilėse pareigose ir intubavo vaiką iškart, penkių minučių laike. Taigi vaikui buvo suteikta didesnė pagalba nei būtų buvę įmanoma atvykus mums. Mes atvykę vaiką tik pervežėme į Klaipėdą", - pasakojo K. Bobianskienė.

Pasak jos, telieka džiaugtis, kad būtent tą vakarą budėjo būtent ta gydytoja ir visa reikalinga pagalba buvo suteikta itin greitai.

"Be to, reanimobilis - ne lėktuvas, o prie įvažiavimo į Kretingą yra net keli kalneliai. Automobilis važiavo įjungtais švyturėliais, bet pravažiuoti buvo sunku, nes ten yra tik siauri keliukai. Antra, dar turi atvažiuoti vairuotojas, pasiimti greitąją, turi įsėsti gydytojas. Dėl to procedūrose ir yra valanda laiko, tai yra normalu", - paaiškino Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė.

K. Bobianskienė informavo, kad vaikui dėl sudėtingos būklės keletui parų buvo sukelta medikamentinė koma, kad jis nejudėtų ir būklė neblogėtų; vaiko kraujotaka stabili.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder